Placinta cu mere

de Rux in Prajituri, 20 Aug 2012 | 3701 vizualizari

 

Deliciu...curat si bineee insiropat, e inca fierbinte cine doreste ...cine pofteste?

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta( dintr-un pachet)
  • 12 mere mari
  • 1 cana si jumatate de zahar brun
  • o cana si jumatate de apa
  • o lingura plina de scortisoara
  • vanilie
  • 100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Merele se rad si se amesteca cu scortisoara.

Apa se pune intr-un ibric si se da un clocot impreuna cu zaharul, vanilia si untul.

Se iau cate doua foi si le vom umple cu mere din belsug aproape pe toata suprafata, apoi le rulam. Ne vor iesi sase suluri pe care le asezam in tava tapetata daca se poate cu unt si faina. daca veti proceda cum am facut eu( am pus foaie de copt) veti avea de furca cu desprinderea placintei din tava( foaia se va inmuia foarte tare indiferent de calitatea ei. Am mai patit asta nu e prima data si tot nu m-am invatat minte...LOL! Turnam siropul fierbinte usor deasupra.

Coacem placinta la 180 de grade pentru 40 de minute.

O scoatem si o servim dupa dorinta. E minunata!

 

TIPS-URI

1

Daca faceti placinta de post inlocuiti untul cu unt de cocos

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere-0
Placinta cu mere-1
Placinta cu mere-2
Placinta cu mere-3
Placinta cu mere-4

COMENTARII (60)

Rux 1

22.08.2012, 18:44

Multumesc Mirelusa!

portiadelumina 1

28.08.2012, 22:18

Asta da plăcintă cu mere . Că-s unele care n-au decât foi, că merele-s prin lăzi şi rafturi

Rux 1

29.08.2012, 22:38

Multumesc asa-mi place cu toate merele din copac in ea! Multumesc de vizita deosebita si de aprecieri Padre!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41