Placinta cu mere

de Copiosus in Prajituri, 13 Feb 2013 | 5329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 300 g. faina
  • 200 g. margarina
  • 150 g. zahar
  • un ou
  • jumatate lingurita sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri gem ( eu am pus de piersici)
  • 5-6 mere
  • 3 linguri zahar
  • o lingura gris
  • 1/2 - 1 lingurita scortisoara, in functie de preferinte.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, se infasoara in folie transparenta si se pune in frigider unde se lasa macar 30 min.

Intre timp se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc putin impreuna cu zaharul. Ca sa nu se coloreze,se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Dupa ce se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara. Gemul se incalzeste usor,ca sa fie mai moale si mai usor de intins.

Dupa ce a stat la rece,aluatul se scoate pe blatul de lucru,infainat,se ia trei sferturi din el si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava. Eu am folosit una rotunda,de 28 cm. Peste aluat se pune gemul,care se intinde si peste se adauga merele. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii si se face grilajul ce se aseaza peste mere.

Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra. Am uitat sa ma uit la ceas :) , dar cred ca am lasat-o in jur de o ora.

Se lasa sa se raceasca inainte de a taia placinta. La servire,se poate presara zahar pudra peste felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere