Placinta cu mere

de - Andreea - in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 10484 vizualizari

 

Tot ce-i cu mar...mie imi place !!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri unt
  • un varf sare
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere
  • zahar
  • scortisoara
  • 1 ou ( pentru uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare sau se pun in robot.Se adauga zahar,scortisoara.Se amesteca bine.

Intr-o tigaie cu putin ulei calim merele.Cand sunt gata le lasam la racit.

Topim zaharul in laptele caldut.Adaugam sarea,untul topit si racit,drojdia si 2 linguri faina.Se lasa 10 minute la dospit.

Se adauga drojdia la restul de faina si se framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit pina isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in trei parti egale.Intindem cu sucitorul fiecare aluat si punem deasupra merele.

Rulam,punem in tava si lasam inca 15 minute la dospit.

Ungem cu ou si presaram zahar si dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere