Placinta cu mere

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 23 Oct 2013 | 73130 vizualizari

 

Miros de toamna dulce!
O data cu placinta de dovleac, am profitat si am pregatit si una cu mere!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
    • 400 g faina de grau + 100 g
    • 2 oua mari
    • un iaurt gras
    • 50 g zahar
    • un praf de sare
    • un cub de drojdie
    • 2 linguri cu ulei
    • 1/2 cescuta cu apa calda
    Pentru umplutura avem nevoie de:
    • 1 kg mere rase
    • o cana de zahar
    • scortisoara dupa gust
    • optional: esente dupa gust
    Suplimentar, pentru uns:
    • 1 oua
    • 100 g iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un vas cernem faina, facem o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe care il vom lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece. 

Intre timp,  curatam merele de coaja si de cotor, le trecem prin razatoare si le lasam intr-o sita pentru a se scurge de sucul format. 

Cand aluatul a crescut suficient, il impartim in doua jumatati, avand grija sa pastram, separat o bucata mica de aluat pe care o vom folosi la sfarsit. Din fiecare jumatate de aluat, intindem cate o foaie de placinta, o umplem cu o parte din cantitatea de mar ras, amestecat cu zaharul si cu scortisoara, o rulam si o asezam intr-o tava ingusta (de cozonac am folosit eu). La fel procedam si cu cea de-a doua jumatate de aluat. Din cel ramas, intindem o foiae mica, o taiem in fasii late de aproximativ un cm, si le asezam din loc in loc peste placintele pregatite. Le dam la cuptor pana se rumenesc frumos, le ungem cu oul batut impreuna cu iaurtul si le mai lasam cam 10-15 minute. Placinta se raceste treptat in cuptor. O servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ungureasca cu mere