Placinta cu mere

de epurasha2bb in Prajituri, 18 Apr 2010 | 7506 vizualizari

 

un desert simplu la indemana oricui

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt nesarat,
  • 400 g faina,
  • 2 tablete ciocolata neagra,
  • sirop de caramel,
  •  200 g mere rase,
  • scortisoara,
  •  zahar brun 4 linguri,
  • 1 ou,
  • zahar pudra vanilinat pentru decor,
  •  o esenta de vanilie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se faceun aluat fraged din unt faina si un ou.Se adauga zahra brun 2 linguri si 1 lingura rasa de scortisoara.Se framanta bine si apoi se da la rece putin, cam 30 minute minum.Daca nu aveti timp deloc puteti face si asa placintica, nu are nimic.Intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, folsiti facaletul si obtineti o foaie subtire de cam 1 cm grosime.Se pudreaza tava rotunda cu margini ondulate pentru tarta cu putina faina.Cuptorul trebuie incins din timp.Se intinde prima foaie de aluat.Deasupra se pune cu lingura  amestecul de mere rase pe care eu le-am calit putin in tigaie cu 2 linguri zahar brun si o lingurita de scortisoara.Apoi le-am stropit cu esenta de vanilie.Intindem bine merele rase deasupra foii de aluat si apoi aseza si cea de-a doua foaie de aluat tot asa de subtire.Se traseaza linii ondulate cu unealta de taiat branza/furculita sau cu ce va place, importanat e sa ornati frumos ultima foaie.Eu am facut din putin aluat si un clopotel si o ramurica de bradut ciupind cu foarfeca aluatul in sus.Apoi coacem pana se rumeneste la cuptor.Se scoate , se pudreaza cu zahar prin sita, apoi se fac onduleuri pe margine cu sirop de caramel si se pun mici puncte de ciocolata neagra topita la bain marie pe marginea placintei.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura fulgi de nea