Placinta cu mere

de Corinuta in Dulciuri, 9 Noi 2014 | 1576 vizualizari

 

Ma tot gandeam sa fac un desert cu mere si nu regret deloc ca am mers pe mana Gabytzei si am incercat placinta ei. A iesit o pufosenie dulce si buuunaaaaa, ca nu te mai saturi de ea!

 

INGREDIENTE

  • 570 g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 3 linguri zahar
  • Ptr. umplutura:
  • 8 mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 40 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un ou pentru uns deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se pune faina intr-un bol si se presara peste ea drojdia sfaramata. Laptele il incalzim putin cat sa putem topi in el untul si zaharul, apoi il turnam peste faina impreuna cu oul batut. Se framanta impreuna toate ingredientele pana rezulta un aluat moale si nelipicios. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la dospit in loc caldut circa o ora.

Intre timp ne ocupam de umplutura: se curata merele si se dau pe razatoarea mare, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o cratita ceramica punem la topit untul impreuna cu zaharul si esentele, apoi adaugam merele. Se calesc impreuna circa 10 minute sau cat este necesar sa scada zeama care o lasa merele, amestecand din cand in cand. Cand e gata se lasa sa se raceasca.

Se imparte aluatul in doua, se intinde pe masa pudrata cu faina o foaie dreptunghiulara de aprox. jumatate de centimetru grosime. Se imparte pe lungime in 3 parti egale, dar fara sa-l taiem, doar vizual, apoi partile laterale le crestam din centimetru in centimetru, iar pe partea din mijloc intindem jumatate de umplutura. Trecem feliile din laterale peste umplutura formand un x, alternand pe cele din stanga cu cele din dreapta.

Cand am terminat cu impletitul, ne strecuram usor mainile sub capetele placintei si o transferam in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu cealalta jumatate, apoi le acoperim cu un prosop si le mai lasam la dospit inca maxim 30 de minute.

Dupa ce au dospit, ungem placintele cu oul batut si le dam la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute pana se rumenesc frumos.

Se serveste cu o cana de lapte cald, ceai sau cafea, dupa preferinte.

 

 

 

TIPS-URI

1

placinta se poate pudra cu zahar praf inainte de servire, ai mei au zis ca nu e necesar pentru ca este destul de dulce

2

puteti inlocui aromele de rom si vanilie cu scortisoara pudra

3

daca aluatul este prea moale puteti adauga putina faina la framantat sau lapte daca din contra, vi se pare ca se lucreaza greu cu el. Optional puteti sa va ungeti mainile cu ulei cand framantati, la mine nu a fost nevoie.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere-0
Placinta cu mere-1

COMENTARII (24)

Rux

Rux 1

14.11.2014, 20:46

Arata chiar a pufosenieeee! Corinuta

Xandrinne

Xandrinne 1

14.11.2014, 21:26

Corinuta

Corinuta 1

16.11.2014, 15:59

Multumesc dragi bucatarasi! Tare buna a fost, nu ma mai puteam opri din mancat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!