Placinta cu mere

de Moni_alex in Dulciuri, 22 Iul 2015 | 5561 vizualizari

 

O placinta cu aluat simplu care este si fraged dar se desface si foite, foite.
Se poate face placinta cu branza, cu dovleac, saleuri, cornulete sau foi de cremsnit.

 

INGREDIENTE

  • 340 g faina (foarte exact cantarita faina)
  • 250 g margarina
  • 100 g apa in care se introduce o lingura de otet
  • un praf de sare
  • 1,5 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • scortisoara dupa gust
  • 3-4 linguri de pesmet
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un vas se pune jumatate din faina, se face un loc in mijloc, se adauga apa cu otetul, sarea si margarina moale sau inmuiata pe baie de aburi dar sa nu se topeasca de tot.

Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine.

Se da la rece de pe o zi pe alta.

Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul intr-un vas la foc mic pana se topeste zaharul, se inmoaie merele si nu mai sunt zemoase.

Se da la o parte si se adauga scortisoara.

Se lasa sa se raceasca.

Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua si se intind doua foi.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune prima foaie, se presara pesmetul, se adauga merele, se intinde deasupra ultima foaie si se cresteaza cu cutitul patratele.

Se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se da placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace 45-50 minute pana se rumeneste frumos.

O placinta rapida si gustoasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Moni_alex 1

23.07.2015, 21:56

Raluca57 1

28.02.2016, 21:49

Excelent aluat! Am făcut plăcintă cu dovleac. Voi încerca și saleuri și cremșnit. F f f bun!!!

Moni_alex 1

29.02.2016, 10:07

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere