Placinta cu mere/ Apple Pie

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 1344 vizualizari

 

Este prima data cand fac placinta cu mere (poate pt ca nu sunt asa mare fan al merelor), insa este cea mai buna placintica din lume :) Zic placintica fiindca am ales sa fac placinta in forme individuale, mai usor de servit dar parca si mai dragute!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g margarina,
  • 200 g zahar pudra vanilat,
  • 1 ou,
  • 400 g faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • esenta de lamaie,
  • un praf de sare.
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere,
  • 200 g zahar,
  • un praf de scortisoara.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere/ Apple Pie:

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.  

Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.

Am curatat merele de coaja si le-am dat pe razatoare. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si am amestecat pana cand s-au calit usor. La final am pus scortisoara.

Am lasat amestecul sa se raceasca inainte sa-l pun in formele de placinta.

Am intins aluatul si l-am asezat in forme. Nu e nevoie sa le mai ungeti, pentru ca aluatul are margarina si nu se lipeste.

Mi-a ramas o bucata de aluat mai mica pe care am intins-o si am taiat-o fasii cu un cutit.

Peste aluatul din forme am pus umplutura de mere, iar deasupra am folosit fasiile de aluat sa 'decorez' putin placintelele :)

Am pus placintelele in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute.

Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahar.

Este o placinta super buna, foarte frageda, economica si usor de preparat!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa fie mai simplu, se poate aseza aluatul in foaie intreaga deasupra placintelelor

COMENTARII (32)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

14.11.2012, 20:20

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:11

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

19.11.2012, 12:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!