Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)

de in Prajituri, 18 Noi 2014 | 18226 vizualizari

 

O placinta simpla, tare gustoasa, cu un un aluat facut in casa foarte fraged :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • zeama de la jumate de mandarina
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara

o lingura de gris (pentru a presara pe prima foaie)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (cu aluat facut in casa):

Pentru aluat punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute impreuna cu zeama de mandarina.

Incepem sa framantam si adaugam laptele, otetul si praful de sare. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca mai este necesar putem sa mai adaugam putina faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand pregatim umplutura.

Curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoare. Punem merele intr-un vas pe foc, adaugam zaharul si lasam pe foc mic, pana cand scade zeama.

Dam de pe foc si adaugam scortisoara si lasam putin sa se racoreasca. Intre timp scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.

Intindem o foaie de dimensiunea tavii. Asezam foaia in tava unsa cu unt.
Presaram o lingura de gris, apoi intindem umplutura pe toata suprafata foii.
Intindem si cea de-a doua foaie si o asezam peste mere. Intepam foaia cu furculita din loc in loc.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste deasupra.
Lasam sa se raceasca in tava si apoi taiem si pudram.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Este suficient si 1 kg mere.

2

Nu este neaparat sa punem zeama de mandarina/portocala in aluat. Iese la fel de fraged si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mere si dovleac