Placinta cu mere (de post)

de kamy in Dulciuri, 25 Noi 2010 | 27079 vizualizari

 

de obicei placinta asta nu poposea in tava mai mult de 12 ore,dar pt.ca Nicu nu e cu noi,mai am si pt.voi.........

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.mere (sau mai putine...mai multe...cate aveti)
  • 1 pachet de margarina
  • 2 lg.otet
  • 2 lg.apa
  • 380-400 gr.faina
  • 1 pahar zahar(si mai mult daca-s merele acre)
  • gris,scortisoara
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (de post):

Singurul inconvenient e ca aluatul trebuie sa stea de seara pana dimineata in frigider.

  Se pune intr-un castron de plastic(mediu spre mic),margarina moale,otetul,apa,putina sare,faina(pt inceput 350 gr.)si se framanta bine cu mana pana nu se mai lipeste.Se formeaza o bila pe care o acoperim cu folia de la margarina si o dam la frigider pana a doua zi.

   A doua zi se curata merele,se dau prin razatoarea mare,se pun intr-un castron si se presara peste 1 pahar de zahar,amestecandu-se.

   Se scoate aluatul din frigider,se imparte in 2 si cu facaletul pe blatul infainat, se intinde o foaie cat e tava in care faceti placinta(eu o fac in tava de la aragaz).Se tapeteaza tava cu putina margarina si faina(eu o ung cu ce a mai ramas pe folia de la margarina)si se intinde foaia presarand peste putin gris.

    Merele le stoarcem dar nu ff bine si le intindem uniform peste foaia de aluat,dupa care presaram iara gris si scortisoara.

    Intindem cealalta foaie pe care o punem peste mere si o intepam cu o furculita cat putem de des.

    Introducem tava in cuptorul incins,la foc mic, pana aluatul capata o culoare maroniu deschis.(eu am lasat-o 40 min,dar asta depinde de cuptorul fiecareia)

     Cand s-a copt scatem tava din cuptor si pudram cu zahar placinta.(cand fac zaharul pudra eu adaug si 2-3 plicuri de zahar vanilat)

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

lg=lingura

2

puteti folosi ce margarina doriti...eu de obicei folosesc Unirea

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

kamy 1

30.11.2010, 21:05

...ms

Oana 1

30.11.2010, 22:18

Arata super placintica Si foaia arata suuuper

kamy 1

30.11.2010, 22:47

oana...nu ai cum sa dai gres daca o faci in tava de la aragazasa subtire iese foaia....si mere cat incapeazi iara am facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda