Placinta cu mere de toamna

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700g faina
  • un cubulet de drojdie
  • un ou+ un albus
  • 250ml lapte
  • 100g zahar
  • 1 pliculete de zahar vanilat
  • putina sare
  • 50 unt sau margarina
  • coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

  • 5 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • scotisoara
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns
  • susan (optional)
  • mac (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere de toamna:

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta.

Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina deasupra si lasam pana crapa.

Laptele il incalzim impreuna cu zaharul si vanilia si il turnam in bolul cu faina, punem si oul cu albusul si framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Punem si untul topit si framnatam bine pana nu se mai lipeste de maini.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: Dam merele curatate de coaja pe razatoare si le calim impreuna zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de la mere.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 si pe fiecare foaie punem din umplutura (trebuie sa ne ajunga pentru toate cele 3 foi) si le rulam, apoi le punem intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, le mai lasam sa se odihneasca cca. 10 minute apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lingura de lapte si deasupra presaram susan si mac. Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere de toamna-0
Placinta cu mere de toamna-1
Placinta cu mere de toamna-2
Placinta cu mere de toamna-3
Placinta cu mere de toamna-4
Placinta cu mere de toamna-5
Placinta cu mere de toamna-6
Placinta cu mere de toamna-7
Placinta cu mere de toamna-8

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

11.11.2015, 20:03

Cat de buna este!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

11.11.2015, 20:34

bunaaaaaaaa

Camelya

Camelya 1

11.11.2015, 21:42

Super buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!