Placinta cu mere Dida

de jolygina in Prajituri, 1 Sep 2011 | 6116 vizualizari

 

am primit aceasta reteta de la o matusa a sotului meu si la prima vedere eram sigura ca nu o sa-mi iasa ,dar a iesit o nebunie este foarte gustoasa si foarte buna ,va spun ca o sa ramane-ti uimite de rezultat ,si de altfel este foarte usor de realizat

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de mere 
  • scortisoara
  • 1 cana 250g de zahar
  • 1 cana de faina 
  • 1 cana de gris 
  • 4 albusuri de oua 
  • putin zahar brun 
  • unt sau margarina pentru uns 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere Dida:

Amestecam ingredientele solide, merele le dam pe razatoare, albusurile le batem spuma si incepem sa asamblam placintica astfel:

Ungem foarte bine tava, din abundenta, cu un strat foarte gros de margarina, dupa care punem jumatate din ingredinetele fainoase in tava si intindem bine ca o foaie, dupa care punem jumatate din merele rase cu scortisoara, apoi restul de ingrediente fainoase si restul de mere rase. Peste mere mai adaugam cateva cubulete de margarina din loc in loc. Albusurile spuma le intindem si pe ele cu o spatula deasupra peste mere si presaram cu zahar brun.

Punem placintica la cuptor la 250 de grade timp de o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere Dida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

22.09.2011, 21:03

bun bun

Kori 1

26.09.2011, 09:26

si eu fac ceva asemanator dar 2 randuri de mere, foarte buna

jolygina 1

07.10.2012, 19:52

multumesc frumos fetelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci