Placinta cu mere, floare

de Krystyan Trendy in Prajituri, 20 Dec 2013 | 1538 vizualizari

 

Am incercat ceva ,dar pentru ca piticul s-a jucat in timp ce eu voiam sa vad reteta ...incercam sa-mi imaginez cum arata floarea pe care o vazusem eu pe la una din retele de aici ...Ei bine ,n-a iesit aceeasi floare, dar a fost foarte gustoasa si floricica mea ;)

 

INGREDIENTE

  •  Pentru maia :
    • 100ml lapte
    • 1 cub de drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 50-100 g faina
    Pentru aluat:
    • 1 kg faina alba de grau
    • 1 varf de cutit de sare
    • 1 ou
    • 100g unt sau margarina
    • 50 ml ulei
    • 100ml lapte
    Pentru compozitie de mere:
      • 1 kg-1,5 kg mere
      • 250 g zahar
    Deasupra placintei:3-4 linguri de zahar pudra 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere, floare:

Mod de preparare maia :

Se aseaza cubuletul de drojdie intr-un castron.Se adauga laptele caldut si apoi faina.Se amesteca bine pana cand devine ca o smantana groasa.Se acopera castronul cu un prosop curat si se la 15 minute intr-un loc caldut.
Intre timp se pune faina intr-un lighean de bucatarie,praful de sare,se face o gaura in faina si se adauga oul ,laptele,untul sau margarina,iar la sfarsit maiaua de drojdie.
Se framanta bine de tot 20 minute,iar ca sa nu se lipeasca de maini aluatul, adaugam cate putin ulei caldut.
Dupa ce framantam aluatul ,acoperim cu 1-2 prosoape curate ligheanul,apoi il asezam intr-un loc caldut.
Aluatul se lasa 20-30 minute la crescut.
Intre timp curatam merele de coaja si samburi si dupa ce le curatam si le spalam,le dam pe razatoarea mare .Punem merele rase intr-o cratita unsa cu ulei .Adaugam zaharul .Lasam la foc potrivit cratita pe aragaz,pana cand se merele rase sunt aproape fierte si zaharul s-a topit.Amestecam din cand in cand ca sa nu se lipesca de cratita. Dupa ce este gata compozitia de mere,se lasa la racit.

Sa revenim la aluat :) 

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua bucati egale si apoi ungem masa de lucru cu ulei . Intindem prima bucata de aluat  cu sucitorul. Grosimea foii trebuie sa fie de 1 cm.Foaie trebuie sa fie rotunda si putin mai mare.Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina. Intindem prima foaie de aluat,deasupra asezam uniform,compozitia de mere,apoi intindem si a doua foaie.Rasucim marginile foilor,ca sa nu se imprastie compozitia de mere.Apoi cu un cutit fin modelam,la fel ca in imaginile de mai jos.

.Asezam tava in cuptor si o lasam 15-20 minute la foc mediu spre mic.Dupa 15-20 minute,intoarcem tava pentru ca placinta sa se coaca uniform.Mai lasam 10-15 minute in cuptor la foc mic-mediu .

Dupa ce s-a racorit placinta, intindem uniform zaharul pudra.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si miez de nuca sau scortisoara ;)

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere, floare-0
Placinta cu mere, floare-1
Placinta cu mere, floare-2
Placinta cu mere, floare-3
Placinta cu mere, floare-4
Placinta cu mere, floare-5
Placinta cu mere, floare-6
Placinta cu mere, floare-7
Placinta cu mere, floare-8
Placinta cu mere, floare-9
Placinta cu mere, floare-10
Placinta cu mere, floare-11
Placinta cu mere, floare-12
Placinta cu mere, floare-13
Placinta cu mere, floare-14
Placinta cu mere, floare-15
Placinta cu mere, floare-16

COMENTARII (26)

xana 1

20.12.2013, 21:59

rena 1

21.12.2013, 02:04

ce bun arata

Pushaa 1

23.12.2013, 14:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04