Placinta cu mere Mama Lucia

de Ksenya in Prajituri, 19 Dec 2012 | 4662 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o la o pensiune din sudul Italiei si este una din preferatele gospodinelor. Combinatia dintre mar si coaja de lamaie este una speciala,rafinata.... ceea ce m-a facut sa cer reteta bucataresei si cu mare drag v-o impart si voua. Se prepara foarte usor.
Avem nevoie de:

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ;
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • un praf sare
  • Pentru umplutura :
  • 1,5 kg de mere
  • 200 g zahar
  • 80 g unt
  • 50 g stafide ( optional)
  • 50 g seminte de pin
  • scortisoara
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere Mama Lucia:

Framantam un aluat din ingredintele de mai sus, adaugand apa pana devine neted si elastic,apoi formam o minge ,pe care o ungem cu ulei si o lasam sa odihneasca intr-un loc rece si intunecos.

Intre timp decojim merele ,indepartam cotoarele si le taiem felii subtiri,eu le mai dau si prin  razatoare uneori. Intidem aluatul pe foaie de pegament sau pe o carpa curata presarata cu faina ,pana ajunge foiaia foarte subtire,avand grija sa nu se rupa.Ungem foia cu untul topit ,adaugam merele pe toata suprafata ,presaram deasupra semintele de pin pe care le-am rumenit in tigaie,presaram putina scortisoara si coaja de lamaie, adaugam stafidele inmuiate in prealabil in apa. Folosind carpa sau dupa caz hartia de copt rulam foarte delicat placinta. O asezam intr-o tava cu hartie pergament si o  ungem cu untul topit.

Se coace  in cuptorul incins timp de 30 minute  si se serveste atat calda cat si rece presarat cu zahar pudra (optional).

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere Mama Lucia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta rustica, cu mere