Placinta cu mere (Post)

de Lavinia in Prajituri, 21 Noi 2012 | 22123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g margarina Rama topita
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic drojdie
  • 1 vf lingurita de sare
  • 1 pahar apa minerala calduta
  • faina cat cuprinde
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g mere razuite si stoarse bine
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (Post):

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc caldut.

Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand s-a racit adaugam scortisoara .

Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foile pe folie sau hartie de copt. Se pune prima foaie in tava ,se adauga umplutura si se niveleaza bine apoi se adauga si cealalta foaie (intoarceti foaia cu folia in sus presati bine si dezlipiti incet folia de pe foaie)

Dati la cuptor pentru 35 de minute (sau mai mult) pana se aureste .

Eu am uns-o cu miere si a capatat o culoare tare frumoasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere (Post) 189455
retete culinare - Placinta cu mere (Post) 189456

COMENTARII (20)

babi5 1

27.08.2013, 21:54

simona72 1

28.08.2013, 13:04

maerean_alina_maria 1

28.11.2013, 11:21

eu o mai umezeam cu sucul scurs de la mere in loc de miere! dar e buna si asa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S