Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

de Micutza Luana in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 3499 vizualizari

 

Este cea mai buna placinta de post si de dulce, o ador !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 250 ml ulei
  • 25o ml apa minerala
  • 5 lg zahar
  • 1 plic pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lg esenta vanilie
  • Pentru umplutura
  • 6-7 mere
  • 200 gr dulceata gutui
  • 2 lg gris
  • o lingurita scortisoara
  • zahar pt ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor:

Foile:

Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina. 

Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il impartim in doua.

Umplutura:

Merele se spala si se da prin razatoare ( mare ) si le calim pana isi lasa un sos , apoi luam de pe foc adaugam scortisoara si grisul.

Dupa racire adaugam si dulceata de gutui.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie adaugam umplutura si cea dea 2 foaia .

Dam ca cuptorul preincalzit circa 40 min .

Se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)