Placinta cu mere si foi de iaurt

de ANCA in Prajituri, 23 Oct 2009 | 20991 vizualizari

 

Simplu si delicios!..

 

INGREDIENTE

Foile:
  • 300-350 g iaurt
  • faina cat cuprinde, cca 500 g
  • 10 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • un praf sare
  • un praf de copt
Umplutura:
  • 1,5 kg mere zemoase si dulci
  • scortisoara
  • nuca pisata
  • zahar vanilat
  • 5 linguri zahar(dupa gust si in fucntie de cat de dulci vi se par merele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si foi de iaurt:

Aluatul: amestecam toate ingredientele cu mana, adaugand faina treptat, pana se incorporeaza. Lasam aluatul de-o parte pret de cateva minute, timp in care erele se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul.


Impartim aluatul in 2, intindem cu facaletul prima foaie, apoi o asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Merele se storc de zeama, apoi se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara si se pun in tava peste foaie, se niveleaza, apoi intindem a doua foaie si o asezam peste umplutura.


Punem la copt in cuptorul incins cam 30 minute.


Se lasa putin la racit si apoi se taie.


 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie bun de intins, dar nu tare si indesat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere si foi de iaurt 9621
retete culinare - Placinta cu mere si foi de iaurt 9622
retete culinare - Placinta cu mere si foi de iaurt 9623
retete culinare - Placinta cu mere si foi de iaurt 9624
retete culinare - Placinta cu mere si foi de iaurt 9625
retete culinare - Placinta cu mere si foi de iaurt 9626

COMENTARII (18)

Bucataras 1

10.11.2009, 23:38

Felicitari si sarcina usoara

ANCA 1

11.11.2009, 08:50

eheee, Simona, ma bucur tare ca ti-a placut placintica, ce pofta mi-ai facut!! spor la bucatarit si...dospit bebe!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!