Desert placinta cu mere si nuca

de Raisha in Prajituri, 24 Ian 2015 | 78101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1,5 kg mere
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana nuca macinata
  • ulei pentru uns
  • ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si nuca:

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun apoi intr-o tigaie cu putin ulei pe foc sa se caleasca. Se adauga zaharul si se amesteca usor. Dupa ce capata o culoare aramie si se inmoaie, se iau de pe foc si se adauga scortisoara. Deasupra se adauga si nuca macinata si se amesteca usor.

Foile de placinta se ung una cate una cu putin ulei si se toarna din compozitie, la fiecare doua-trei foi, dupa care se ruleaza. Procedam asa cu tot pachetul, asezandu-le in tava sub forma de rulouri unul langa altul. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor pentru 30 minute.

Se servesc calde sau reci alaturi de un pahar de iaurt sau lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii