Placinta cu mere si nuci caramelizate

de deyutzky in Prajituri, 13 Sep 2014 | 14818 vizualizari

 

Uffff, de cand ma tin sa va scriu reteta asta dar din lipsa de timp am tot amanat-o.E prajitura care-mi aminteste de copilarie si de fiecare data o mananc cu mare pofta....cred ca 75% din ea cand fac o mananc eu singura :))))) Reteta o am de la mama iubitului meu careia ii multumesc! Iese o minunatie de placinta, frageda si nemaipomenit de buna! Pe lista mea este number one! :)) O recomand cu drag >:D

 

INGREDIENTE

  • Pt o tava de 26x39 cm
  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 3 linguri de smantana
  • 3 linguri vin alb (sau puteti inlocui cu 3 linguri apa minerala + 1 lingurita otet de vin)
  • 2 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • zahar dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • Decor:
  • 2 albusuri + 2 linguri de zahar
  • 200 g nuci din care 1/2 din compozitie macinate, iar 1/2 caramelizate cu 2-3 linguri de zahar.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuci caramelizate:

Aluat:

Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusurile, untul taiat bucati, smantana, vinul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare. 

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina).

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru aprox 1 h jumatate - 2 h.

Intre timp pregatim umplutura:

Spalam bine merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare.

Le punem intr-o oala, le amestecam cu zahar dupa gust si cele 3 linguri de ulei.

Punem oala pe foc mic pentru cateva minute pana se inmoaie si se calesc putin. Amestecam din cand in cand in compozitie. Dam oala de pe foc pana se raceste compozitia, apoi dam la frigider pentru 30 de minute.

Aluatul obtinut il impartim in 2 parti egale si formam 2 foi subtiri.

Tava o tapetam cu hartie de copt si punem prima foaie de aluat pe care o intepam din loc in loc cu o furculita.

Peste aluatul din tava punem compozitia de mere rece si acoperim cu a2a foaie de aluat pe care o intepam cu furculita.

Mixam albusurile spuma cu cele 2 linguri de zahar si le turnam in tava peste prajitura. Deasupra albusurilor punem nucile macinate (adica 100 g din cantitatea totala de nuci).

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aprox. 45-50 de minute.

Verificati daca prajitura este gata si inchideti cuptorul. Dupa ce ati inchis focul si placinta s-a mai racit, presarati deasupra 100 g nuci caramelizate macinate (caramelizati 2-3 linguri de zahar intr-o craticioara si il amestecati cu nucile intregi apoi turnati compozitia pe hartie de copt pana cand se raceste. Maruntiti nucile la robot foarte putin si le turnati la final peste prajitura din cuptor).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si curmale