Placinta cu mere(ca la mama)...

de lilik in Prajituri, 8 Ian 2011 | 12668 vizualizari

 

aceasta placinta o facea mama.....este delicioasa si pe placul tuturor,iar a doua zi(daca mai apuca)este si mai buna.Incercati-o macar 1 data ;)

 

INGREDIENTE

pt aluat::

  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie,vanilie(sau ce arome doriti)
  • faina cat cuprinde(pt un aluat nu prea tare)

pt umplutura:

  • 1,5-2 kg de mere
  • 4-5 linguri de zahar
  • scortisoara cat vrem de aromat
  • putina coaja de lamaie rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere(ca la mama)...:

Curatam merele si le dam pe razatoarea mare,apoi le punem la calit intr-o cratita cu zaharul si aromele.

Lasam cateva minute sa se inmoaie apoi le dam deoparte si le punem sa scursa sucul in exces.

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus,il framantam bine si il impartim in 2,o bucata mai mare pt baza si alta mai micuta pt acoperit.

Trebuie sa iasa un aluat usor de manovrat,nelipicios.

Intindem bucata mai mare(nu prea subtire),iar cu foaia obtinuta tapetam tava de la cuptor,deasupra punem merele calite si acoperim cu cealalta foaie.

Dam la cuptorul preancalzit la 180° pana incepe sa se rumeneasca,apoi o scoatem si presaram zahar pudra.

Daca aveti chef de joaca luati o bucata de aluat si colorati-l cu putina cacao si taiati diverse forme de pus deasupra placintei.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere(ca la mama)...-0
Placinta cu mere(ca la mama)...-1

COMENTARII (24)

argentina

argentina 1

03.02.2011, 19:40

Buna seara
Este pentru prima data cind indraznesc sa scriu un comentariu.Am facut placinta de mere a dvs. si mi-a placut foarte mult.Am facut o modificare determinata de lipsa din casa a amoniacului si l-am inlocuit cu bicarbonat de sodiu.Nu stiu daca cu amoniac iese mai buna decit ce am facut in seara asta.Am vrut sa adaug si o fata nostima de sub patratelul pentru comentariu,dar nu stiu cum se face.Poate ma ajuta cineva si ma invata cum sa procedez.Sper ca nu am scris prea mult si poate o sa mai indraznesc si alta data.
Va pup si va multumesc pentru reteta
Argentina

diaconta

diaconta 1

03.02.2011, 19:48

Argentina,se poate sa nu indraznesti sa comentezi? eu ma bucur daca aflu si parerea altora in orice privinta si sunt convinsa ca si fetele la fel.Daca vrei sa pui emoticon,e suficient sa dai click pe cel pe care il doresti si va fi adaugat la text,il vei vedea ca un simbol in prima faza.Sper ca te vei simti bine alaturi de noi sau te asteptam in cafenea sa stam de vorba.

emigabri

emigabri 1

25.01.2012, 21:55

azi am facut-o.e fff buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!