Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
aceasta placinta o facea mama.....este delicioasa si pe placul tuturor,iar a doua zi(daca mai apuca)este si mai buna.Incercati-o macar 1 data ;)
pt aluat::
pt umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea mare,apoi le punem la calit intr-o cratita cu zaharul si aromele.
Lasam cateva minute sa se inmoaie apoi le dam deoparte si le punem sa scursa sucul in exces.
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus,il framantam bine si il impartim in 2,o bucata mai mare pt baza si alta mai micuta pt acoperit.
Trebuie sa iasa un aluat usor de manovrat,nelipicios.
Intindem bucata mai mare(nu prea subtire),iar cu foaia obtinuta tapetam tava de la cuptor,deasupra punem merele calite si acoperim cu cealalta foaie.
Dam la cuptorul preancalzit la 180° pana incepe sa se rumeneasca,apoi o scoatem si presaram zahar pudra.
Daca aveti chef de joaca luati o bucata de aluat si colorati-l cu putina cacao si taiati diverse forme de pus deasupra placintei.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult