Placinta cu piept de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2011 | 6111 vizualizari

 

Pentru foaie m-am inspirat de la madi_marin,iar pentru umplutura de pe site-ul www.lalena.ro...Le multumesc mult amandurora a iesit o placinta delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 150 ml apa fiarta
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • 1 lic praf de copt
  • faina cat cuprinde(cam 400 g)
Umplutura:
  • 1 piept de pui 
  • 3 lingurite smantana
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei(pentru prajit)
Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita smantana
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu piept de pui:

ALUAT:Intr-un vas punem apa fiarta,praful de copt stins cu otet,praful de sare si uleiul.Amestecam bine,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat fin care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana.Punem aluatul rezultat in folie de plastic si dam la rece timp de 6 ore.

UMPLUTURA:Taiem pieptul marunt.Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei.Trebuie sa se inmoaie bine dar sa nu faca crusta maronie.Dupa ce s-a prajit se scoate ceapa din ulei pe o farfurie.In uleiul ramas de la ceapa se va cali pieptul de pui.Dupa ce s-a calit pieptul de pui,il scoatem din ulei si il punem peste ceapa.Amestecam bine apoi adaugam cele 3 lingurite de smantana,sarea si piperul.

PENTRU UNS:Batem bine oul cu smantana si adaugam putina sare.

Dupa ce au trecut cele 6 ore,se scoate aluatul din frigider si se pune pe masa tapetata cu faina.Se imparte in doua parti egale.Tapetam o tava cu ulei si faina.Intindem prima foaie si o punem in tava.Peste prima foaia se intinde umplutura de carne,se uniformizeaza si se intinde si ce-a de-a doua foaie peste umplutura.Se unge cu oul si se da cuptor pentru 35-40 de minute.Se serveste calda sau rece(este buna oricum)cu smantana sau pasta de rosii/ketchup.

TIPS-URI

1

Tava in care s-a copt placinta este de 24x23 cm. 

2

Ceapa si pieptul de pui se calesc in acelasi ulei! 

3

Aluatul se face foarte usor,se poate amesteca si cu lingura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Angelina_Elena 1

17.01.2012, 21:39

gurita_ta2005...daca as mai avea ti-as da cu placere,dar cum numai am o sa-ti pastrez o portie marisoara data viitoare

Angelina_Elena 1

17.01.2012, 21:40

Cris mii de multumirii:*...la fel iti doresc si tie si familiei tale un an cat mai bun,cu multe bucurii si lucruri frumoase

bianca92 1

28.10.2013, 14:43

asta da placinta buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver