Placinta cu piept de pui

de angy2007 in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2012 | 1794 vizualizari

 

Am aflat de acest site in urma cu o zi, in timp ce cautam o reteta pentru placinta cu piept de pui ...astazi va prezint reteta, e luata de pe aici de pe site...a iesit foarte buna, iar iubitul meu s-a declarat fanul acestei placinte!
Mi-am facut curaj, mi-ai facut cont, si sper sa ma primiti in minunata voastra comunitatea!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 ml apa fiarta
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura de otet
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 500 g piept de pui
  • 2 linguri smantana
  • 2 cepe
  • un ou
  • piper
  • ulei pentru prajit

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 1 lingurita smantana
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu piept de pui:

Pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem apa fiarta,praful de copt stins cu otet,praful de sare si uleiul.Amestecam bine,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat fin care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana.Punem aluatul rezultat in folie de plastic si dam la rece timp de 6 ore.

Ne ocupam apoi de umplutura: Taiem pieptul marunt.Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei.Trebuie sa se inmoaie bine dar sa nu faca crusta maronie.Dupa ce s-a prajit se scoate ceapa din ulei pe o farfurie.In uleiul ramas de la ceapa se va cali pieptul de pui.Dupa ce s-a calit pieptul de pui,il scoatem din ulei si il punem peste ceapa.Amestecam bine apoi adaugam cele 3 lingurite de smantana,sarea si piperul.

Pentru uns: Batem bine oul cu smantana si adaugam putina sare.

Dupa ce au trecut cele 6 ore,se scoate aluatul din frigider si se pune pe masa tapetata cu faina.Se imparte in doua parti egale.Tapetam o tava cu ulei si faina.Intindem prima foaie si o punem in tava.Peste prima foaia se intinde umplutura de carne,se uniformizeaza si se intinde si ce-a de-a doua foaie peste umplutura.Se unge cu oul si se da cuptor pentru 35-40 de minute.

Se serveste calda sau rece si va asigur ca este grozava!

 

COMENTARII (27)

Bunica 1

11.09.2012, 15:39

La multi ani!

angy2007 1

16.09.2012, 15:15

Va multumesdc tuturor atat pentru urarile de bun venit cat si pentru cele de la multi ani...dar si pentru aprecierile si like-urile referitoare la reteta!

Calinnicola1997 1

21.10.2012, 17:33

YAMMY !!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55