Placinta cu piept de pui si praz

de divainbucatarie in Pui, 13 Mar 2011 | 5526 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 550 g faina
  • 125 g untura
  • 375 g iaurt gras
  • sare
  • piper
  • 1 ou – pentru uns

Pentru umplutura:

  • 800 g piept de pui
  • 6 fire de praz (mai groase)
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu piept de pui si praz:

Tocam prazul foarte marunt, apoi pieptul de pui in cubulete. Le punem calim in ulei, lasandu-le la foc mic si amestecand continuu pana cand prazul si carnea isi lasa suficient suc pentru a fierbe apoi linistit.

Asezonam cu sare, piper si boia.

Cand sunt fierte strecuram compozitia si lasam la racit.

Intre timp amestecam ingredientele pentru aluat pana se obtine coca, folosindu-ne de inca putina faina sau untura, sa se desprinda usor de pe mana.

Tapetam tava cu ulei si faina, intindem foaia jumatate in tava, asezam compozitia, o invelim cu cealalta jumatate de aluat, o ungem cu ou, si dam la cuptor la 230°C pentru primele 5 minute.

Apoi micsoram temperatura la 150°C, si o coacem pana se rumeneste.

O scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop pana se raceste, apoi o putem aia si aranja pe un castron.

Putem servi placinta cu muraturi,ceapa verde sau masline.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui si praz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana si cartofi