Placinta cu prune si smantana

de Zamfira in Prajituri, 11 Aug 2013 | 5815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g prune
  • 3 oua
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 250 g faina
  • 4 linguri gris
  • sare
  • 5 linguri zahar
  • 4 lingurite scortisoara
  • 800 ml smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune si smantana:

Spalam bine prunele, le desfacem in doua si scoatem samburii.

Omogenizam foarte bine galbenusurile cu 300 g zahar. Adaugam uleiul, laptele si amestecam totul cateva minute pana cand zaharul se mai topeste. Adaugam bicaronatul, sarea si faina. Batem o spuma foarte tare din cele trei albusuri si le adaugam in compozitie. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Presaram gris deasupra. Asezam prunele si presaram 5 linguri de zahar si 4 lingurite scortisoare. In final intindem cele 800 ml smantana.

Punem tava in cuptorul incalzit. In primele 10 minute focul trebuie sa fie mai puternic apoi reducem intensitatea. Timp de coacere: 35-45 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu prune si smantana-0
Placinta cu prune si smantana-1
Placinta cu prune si smantana-2
Placinta cu prune si smantana-3
Placinta cu prune si smantana-4
Placinta cu prune si smantana-5
Placinta cu prune si smantana-6
Placinta cu prune si smantana-7
Placinta cu prune si smantana-8
Placinta cu prune si smantana-9
Placinta cu prune si smantana-10
Placinta cu prune si smantana-11

COMENTARII (14)

Cris2711

Cris2711 1

12.08.2013, 16:03

Melinda mi-a fost tare dor de tine,pup fata draga

Zamfira

Zamfira 1

12.08.2013, 17:05

Multumesc!

laura_n

laura_n 1

12.08.2013, 18:21

ce bunatate, chiar ceva nou de sezon

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!