Placinta cu prune si struguri

de Anamaria7 in Prajituri, 22 Sep 2010 | 4830 vizualizari

 

Am incercat ani de-a randul diferite retete de placinte cu prune. Le-am mai modificat pe ici pe colo si aici de fata se afla cea mai buna, zic eu :D - la care am adaugat si cativa struguri rosii-roz

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 240 gr zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 240 ml ulei (pare muuult, dar nu e :P)
  • 90 ml lapte
  • 420 gr faina
  • 1 praf de copt
  • + prune amestecate cu cateva linguri de zahar si 2-3 lgt scortisoara macinata (+/- 2 lg pesmet daca prunele sunt mari si credeti ca o sa se scufunde in aluat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune si struguri:

Cuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30 x 20 cm (placinta iese INALTA).

Prunele se spala, se desfac in jumatati (biine, de fapt si ciopartite merg, numai sa nu lase mult suc :P) si se dau prin amestecul de zahar cu scortisoara, iar strugurii se spala si se curata de pe ciorchine.

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand compozitia devine cremoasa si lucioasa. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi, pe viteza mica, uleiul si laptele. La final se adauga faina - puteti folosi mixerul, dar pe viteza mica.

Se toarna aluatul in tava si se aseaza apoi prunele cu partea bombata in sus, iar printre ele se arunca strugurii :)

Tava se tine in cuptor pana cand aluatul se rumeneste bine si trece testul scobitorii.

TIPS-URI

1

Impreuna cu uleiul, puteti adauga in aluat 1 lgt de esenta de vanilie sau rom.

2

Placinta se poate pudra cu zahar, eu il evit pe cat posibil :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Laly 1

22.09.2010, 21:32

Vreau si eu o feliuta,ce bine arata

Ina 1

22.09.2010, 21:51

cred ca-i tare gustoasa

Corinuta 1

25.09.2010, 23:59

bunaciune de praji!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete de toamna cu struguri si zmeura