Placinta cu pui

de Oana in Pui, 9 Iul 2009 | 27941 vizualizari

 

Este o placinta consistenta si se prepara foarte usor!

 

INGREDIENTE

        Foile de placinta:
  • 200 ml apa
  • o lingura si jumatate ulei de masline
  • o lingurita si jumatate sare
  • 400 g faina
  • o lingurita si jumatate drojdie granulata
        Umplutura:
  • o ceasca de orez
  • un piept de pui
  • 2 cepe verzi maricele
  • o legatura marar
  • sare, piper
  • un ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui:

Inspirata de kulebyaka, am facut o varianta cu pui, absolut delicioasa!

Aluatul pentru foi l-am facut la masina de paine. Se pun ingredientele in ordinea d emai sus la programul de framantat si dospit, dureaza 1h25'. Daca nu aveti MP se poate framanta bine aluatul si se lasa la dospit la loc caldut o ora.

Intre timp pregatim ingredientele pentru umplutura si incingem cuptorul.

Orezul se spala bine si se fierbe, apoi se scurge de apa si se lasa deoparte. Pieptul de pui se toaca si se caleste impreuna cu ceapa tocata si putin ulei de masline. Se adauga o ceasca de apa si se lasa la inabusit, la foc moale, cam 10 minute. Mararul se spala si se toaca marunt.

Se unge o tava cu ulei, apoi aluatul se imparte in doua. Prima foaie se intinde si se imbraca forma (si pe pereti). Se adauga jumatate din orez, se condimenteaza cu sare si piper, apoi jumatate din marar si jumatate din compozitia cu carne. Se mai aseaza inca un strat de orez, marar si carne si se acopera cu a doua foaie de aluat, intinsa cu sucitorul. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se unge cu oul batut. Se lasa la cuptor, la foc mic, pe gratarul de sus, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

09.07.2009, 23:22

Ah, Sabina, bine ca mi-ai amintit de ciuperci , mergeau de minune!! cred ca am fost in pana de inspiratie oricum s-a mancat jumate, tare buna e Buni, vrei sa-ti trimit o felie??

klausenburger_adica Lacrima 1

10.07.2009, 11:20

superb arata si tare as lua o feliutza

nilgun 1

19.10.2013, 20:00

eee fff buna. la noi poarta denumirea de cobete, si se face asa sau cu bucati de pui

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut