Placinta cu pui si ciuperci

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2010 | 16756 vizualizari

 

Cand am venit din SUA, unde am lucrat intr-un restaurant, a primit cadou de la o bucatareasa draga mie o carte imensa de retete. Placinta asta mi-a atras atentia de muuult, dar am asteptat sa o ocazie speciala sa o incerc :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 225g faina
  • 1/4 lgt sare
  • 115g unt, bucatele
  • 75g margarina, bucatele
  • 4-8 lg apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 65g ciuperci champignon proaspete
  • 50g unt
  • 15g faina
  • 250ml supa de pui
  • 50ml lapte sau smantana
  • sare si piper
  • 1 ceapa taiata julien
  • 2 morcovi taiati julien
  • 450g carne de pui calita, taiata cubulete
  • 50g mazare
  • + 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte pentru uns crusta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si ciuperci:

Pentru crusta, se amesteca toate ingredientele (fara apa) pana cand se aseamana cu firimiturile, apoi se adauga apa cat sa se tina aluatul. Se formeaza o bila, se infasoara in celofan si se tine la frigider 30min.

25g de unt se topesc intr-o tigaie, apoi se adauga faina, amestecand constant. Se adauga dupa cateva minute si supa de pui si se lasa focul mic pana cand incepe sa fiarba. Dupa 2-3 minute de fiert se adauga laptele/smantana, sarea si piperul si se ia de pe foc.

Celelalte 25g unt se topesc in tigaie, apoi se caleste ceapa cu morcovul. Se pun si ciupercile taiate felii si se mai lasa inca 10min dupa care se adauga puiul si mazarea.

Compozitia de ciuperci cu pui se toarna peste sosul alb si se amesteca bine (se verifica de condimente).

Intr-o tava dreptunghiulara relativ mica se toarna compozitia si se acopera cu o "paturice" de aluat de 3mm grosime. Marginile paturicii trebuie sa fie putin peste tava, pentru a decora. Taiati/intepati in cateva locuri aluatul pentru a lasa aerul sa iasa, apoi ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se coace pana cand aluatul e auriu, cca 30min.

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu pui si ciuperci 16605
retete culinare - Placinta cu pui si ciuperci 16606
retete culinare - Placinta cu pui si ciuperci 17331

COMENTARII (9)

Oana 1

09.02.2010, 19:03

Eu cred ca lesin de tot E primul lucru pe care-l fac dupa ce termin dieta....peste o luna

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 11:53

Ce bine arata,deja salivez.Felicitari.

Rux 1

13.02.2011, 21:02

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21