Placinta cu pui, smantana si foietaj

de Rocsi in Pui, 11 Aug 2015 | 5687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5-6 linguri smantana groasa de tara
  • 400 g aluat foietaj
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 4-5 crengute patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui, smantana si foietaj:

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Incingem uleiul intr-o tigaie, rumenim puiul pe toate partile. Adaugam ceapa, morcovul, le innabusim 1 minut, apoi punem cam 1 cana si jumatate cu apa. Lasam sa dea in clocot, dam gust cu sare, piper si rozmarinul uscat.

Reglam focul potrivit si lasam sa scada lichidul cam pe jumatate. Punem smanatana, amestecam si ii dam doar doua clocote. Tragem tigaia de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca. Acest amestec cu pui il punem intr-un vas termorezistent, eu am pus in doua vase mai potrivite. Tocam patrunjelul, il presaram deasupra.

Punem putina faina pe masa de lucru, asezam foietajul, intindem foaia dupa dimensiunea vasului, sa acopere bine placinta. Batem spuma oul, ungem cu un penson foietajul. Introducem placinta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o culoare aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.  Cu castraveciori murati a mers de minune la noi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui, smantana si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor