Placinta cu ricotta si stafide

de Andreea Caroline in Dulciuri, 9 Sep 2014 | 4084 vizualizari

 

Ricotta mi s-a parut branza ce in combinatie cu zahar aduce cel mai mult la gust cu branza dulce de vaci romaneasca ...
Placinta a fost o bunatate si pentru aluat m-am inspirat de la placintele Gabitzei :X ( Gaby_d) ... (http://www.bucataras.ro/retete/placinte-trandafir-cu-branza-si-marar-64512.html )

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 650 gr faina alba tip '00'
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 gr unt
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare

Pentru umplutura :

  • 500 gr ricotta
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 1 fiola esenta rom

+ un ou pentru uns ; zahar pudra

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ricotta si stafide:

Intr-un ibric punem laptele impreuna cu apa si untul dam la foc mic .Amestecam pana ce untul s-a topit.

Adaugam 4-5 linguri cu faina si grojdia proaspata.Amestecam bine si lasam circa 10 minute la crescut .

Intr-un bol punem restul de faina,zaharul,un varf de sare,drojdia uscata,ouale intregi si coaja rasa de lamaie.

Adaugam treptat amestecul cu lapte si incepem sa framantam adaugand uleiul de masline putin cate putin . Framantam cel putin 10 minute.

Obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul si dam la rece.

Intre timp pregatim umplutura : 

Punem ricotta intr-un bol si amestecam bine cu zaharul,ouale si stafidele stropite cu esenta de rom.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 3 bucati .

Fiecare parte de aluat o intindem cu ajutorul unui sucitor in foaie subtire.Punem din compozitia cu branza si rulam .

Procedam astfel cu fiecare bucata de aluat in parte si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) .

Ungel placinta cu uol batut si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce placinta se rumeneste frumos la suprafata.

Lasam sa se raceasca si dupa preferinta pudram cu zahar pudra . 

DELICIOASA !!! :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340708
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340709
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340710
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340711
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340712
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340713
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340714
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340715
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340716
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340717
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340718
retete culinare - Placinta cu ricotta si stafide 340719

COMENTARII (45)

Andreea Caroline 1

10.09.2014, 14:33

Rocsi

Andreea Caroline 1

10.09.2014, 14:35

Xandrine

Andreea Caroline 1

10.09.2014, 14:35

Liliana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S