Placinta cu spanac

de ana in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2010 | 4204 vizualizari

 

INGREDIENTE


  • 500 gr spanac ( spalat bine si alegeti doar frunzele )
  • 3 foi de placinta
  • 150 gr brinza
  • o ceapa ( tocata marunt )
  • sare ,ulei
  • Sosul
  • 3 oua
  • o jumatate de pahar de ulei
  • 200 gr de iaurt
  • un virf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Intr-o craticioara sau tava de teflon ,puneti putin ulei ,adaugati ceapa si o prajiti pina se aureste .. adaugati spanacul , si il tineti pe foc pina se trage toata apa ...dupa ce il luati de pe foc adaugati si brinza ( daca este calup o dati prin razuitoare sau o maruntiti cu mina ).. sosul : ouale ,iaurtul , uleiul si sarea se amesteca cu ajutorul mixerului pina se obtine un sos uniform . Asamblare :ungeti o tava cu unt si asezati 2 foi incepand de la jumatatea tavii,una intr-o parte iar una in cealalta parte (sa ramana suficienta foaie pe margine pentru a inveli ultimul strat) putin incnretite ,ungem cu sos apoi punem o parte din  compozitia de spanac  ,punem iar sos ,foaie incretita bine ,sos,spanac,sos invelim cu marginile primelor foi punem sosul ramas putin susan si coacem .

 

 

COMENTARII (5)

Bunica 1

12.01.2010, 21:50

Am mancat placinta cu spanac la greci , dar nu m-am invrednicit sa fac. Este o reteta interesanta

ana 1

12.01.2010, 22:05

Reteta asta este de la o cunostinta din turcia.Este foarte buna .

madi_marin 1

13.01.2010, 09:06

mmmm....imi place la nebunie placinta cu spanac. o sa incerc si eu curand sa o fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: