Placinta cu spanac

de Miha in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 1492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • ~300 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru umplutura:
  • 200 g mozzarella
  • 200 g telemea
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt gras
  • 4 catei usturoi
  • spanac, dupa gust
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit.

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. 

Pentru aluat se poate folosi si masina de maine, programul de framantare si dospire.

Intindem aluatul in tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, ridicandu-l putin si pe marginea tavii.

Nu puneti stratul de aluat foarte gros, caci va mai creste la copt. Daca va ramane ceva aluat puteti face niste turte delicioase.

Umplutura:

Intr-un castron amestecam mozzarella si telemeaua date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul, iaurtul, usturoiul pisat, spanacrul tocat si condimente dupa gust. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza.

Daca mai este necesar se mai poate adauga putin iaurt.

Turnam compozitia peste aluatul din tava si dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40-50 de minute, pana umplutura prinde crusta deasupra si incepe sa se rumeneasca.

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu spanac 226230
retete culinare - Placinta cu spanac 226231

COMENTARII (19)

laura_n 1

09.05.2013, 14:07

ce nasol arata si mai are si spanac...huooo

Miha 1

09.05.2013, 15:16

nu te uita bre... sa nu ti se faca rau

laura_n 1

09.05.2013, 15:58

pffff...ce lume, domle', ce lume...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: