Placinta cu ton

de lia maria in Ton, 27 Mai 2010 | 4020 vizualizari

 

Reteta o am de la Nadia, doar ca eu i-am mai adaugat ardei iute si albus deasupra. A iesit o nebunie ....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foetaj (Linco 800g)
  • 2 cepe
  • 2 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 2conserve ton
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 albus de ou
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ton:

Ceapa si ardeii(inclusive cel iute) se curata se toaca marunt si se pun in boluri separate. Rosiile se dau pe razatoare sau se toaca foarte marunt. Conservele se deschid, se scurg de ulei si scoatem tonul intrun bol.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se presara putina faina si se intinde o foaie de placinta astfel incat sa fie ridicata si pe laturi.

Punem intr-o cratita putin ulei( daca tonul a varsat mai mult ulei il folosim doar pe acesta), punem ceapa la dinstuit, apoi ardeiul, uleiul de soia, piper si sare dupa gust. Dupa 10’, adaugam si rosiile, amestecam totul si lasam la foc mic, inca 15’ sa fiarba, pana se evapora tot lichidul. Se ia de pe foc si se amesteca cu tonul, se gusta de sare si piper.

Turnam compozitia peste foaia din tava, adunam marginile si mai complectam cu o bucata de foaie ca sa acoperim complet placinta. Cu ajutorul unei furculite, perforam placinta din loc in loc, dupa care o ungem cu albus de ou (batut putin cu o furculita).

Se pune tava la cuptorul dinainte incalzit si se lasa la foc mare, 20’.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu ton-0
Placinta cu ton-1
Placinta cu ton-2
Placinta cu ton-3
Placinta cu ton-4
Placinta cu ton-5
Placinta cu ton-6
Placinta cu ton-7
Placinta cu ton-8

COMENTARII (21)

lia maria

lia maria 1

27.05.2010, 20:59

nadina73

nadina73 1

28.05.2010, 00:57

si eu lia ai impatit tot?daca las 5 furci primesc si eu

nusica

nusica 1

03.08.2011, 12:11

Foietajul din comert este de post?va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!