Placinta cu urda

de silvi0ara in Prajituri, 21 Mai 2010 | 3292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •    
  •    1 pachet foi de placinta
  •    600g urda
  •    6linguri zahar(sau dupa gust)
  •    2 plicuri zahar vanilat
  •    coaja rasa de la o lamaie
  •    250g smantana 12% grasime
  •     4 oua intregi
  •     2 galbenusuri
  •     albusul de la 2 oua
  •     1 lingura faina de orez sau amidon de porumb
  •     unt pentru uns foile
  •     3 oua pentru pus deasupra placintei
  •     3 linguri lapte rece



Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urda:

Branza se amesteca cu zaharul,smantana,vanilie,coaja de lamaie si ouale plus 2 galbenusuri si lingura de faina.Apoi se bat spuma tare cele 2 albusuri si se adauga in branza, amestecand cu grija de jos in sus.Se ia o tava dreptunghiulara se unge bine cu unt.Se aseaza pe rand 5 foi de placinta unse cu unt topit pe fiecare,se toarna compozitia de branza si se continua cu inca 5 foi de placinta,fiecare unse cu unt topit.Se baga la cuptorul incins la 180gC pentru 15 minute,se scoate se bat cele 3 oua cu cele 3 linguri de lapte si se toarna deasupra placintei si se mai lasa la cuptor pentru 30-35 de minute.Se scoate se portioneaza apoi se pudreaza cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu urda-0
Placinta cu urda-1
Placinta cu urda-2
Placinta cu urda-3
Placinta cu urda-4
Placinta cu urda-5
Placinta cu urda-6
Placinta cu urda-7
Placinta cu urda-8
Placinta cu urda-9
Placinta cu urda-10

COMENTARII (9)

Nicolae 1

22.05.2010, 21:44

exemplara..f.bunaaaaaa

silvi0ara 1

23.05.2010, 10:55

Multumesc Nicolae.

mena29 1

26.05.2010, 22:58

ce sa mai zic,o bunatate,normal

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41