Placinta cu urzici

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2012 | 6133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba,
  • 100 g faina neagra,
  • 200 ml apa,
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • sare,
  • 500 g urzici,
  • 200 g telemea/cas/branza,
  • 2 oua, +1 galbenus pt uns,
  • 1 buc praz,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urzici:

 Drojdia sfarmata se amesteca cu 50 ml apa calduta si 1 lingurita zahar,se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sare si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga apa in plus. Se lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut.  

Urzicile se spala bine si se oparesc. Le scurgem,le tocam marunt si le amestecam cu telemeaua rasa pe razatoare,prazul taiat rondele subtiri,ouale si sare dupa gust.  

Din aluat,intindem un dreptunghi,pe jumatate se intinde compozitia de mai sus si se impatura placinta. Se pune intr-o tava pe hartie de copt,se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor pentru cca 40 de minute. Se lasa la racit dupa care se poate taia.

Noi am servit langa un pahar cu iaurt de casa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

10.04.2012, 16:09

eu țin post , dar o fac săptămâna viitoare

iry-gabriela 1

10.04.2012, 16:17

pare sa fie bun

Teo 1

11.04.2012, 23:08

mie chiar imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urzici