Placinta cu urzici

de Lau in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 1291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 300 ml apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 cub drojdie
  • Umplutura
  • 1 ceapa
  • ulei de maslnie
  • 500 g urzici
  • sare
  • piper
  • 5 catei usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urzici:

Aluat-se dizolva drojdia in apa calduta intr-un pahar.Intr-un bol adaugam faina,sarea,amestecam si facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,uleiul si se framanta adaugand treptat apa.

Se acopera si se lasa la dospit 30 min,

Intre timp pregatim umplutura-curatam si spalam urzicile bine,le fierbem in apa cu sare,le scurgem bine de apa.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si ceapa tocata marunt,calim putin dupa care adaugam urzicile rupte bucatele,condimente dupa gust  si se calesc putin.Le lasam sa se raceasca bine,

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt,adaugam aluatul intins pe masa infainata,adaugam urzicile,adaugam alta foaie de aluat deasupra si ungem cu ulei,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu urzici-0
Placinta cu urzici-1
Placinta cu urzici-2
Placinta cu urzici-3
Placinta cu urzici-4
Placinta cu urzici-5
Placinta cu urzici-6
Placinta cu urzici-7
Placinta cu urzici-8
Placinta cu urzici-9
Placinta cu urzici-10

COMENTARII (22)

noiinbucatarie 1

28.03.2016, 20:49

gustoasa!

Lau 1

29.03.2016, 15:38

mihaelar63 1

21.04.2016, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41