Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Varza se taie fasii subtiri ca pentru salata si se freaca cu sare. Se lasa 15-20 minute pana se inmoaie. Se pune varza intr-o oala in care se pune si uleiul si se caleste varza. Daca va place mai mult fiarta decat calita, adaugati si o cana de apa. Se condimenteaza cu mult piper. (Mie imi place varza calita simpla, nu adaug nimic altceva dar daca vreti puteti cali o ceapa impreuna cu varza, puteti adauga marar, boia de ardei, etc. ) In cuva masinii de paine se pune mai intai apa, apoi uleiul, sarea si zaharul, apoi faina si ultima e drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si crestere (la masina mea e nr. 8) si ea isi face treaba singura. In fix o ora si 30 minute avem un aluat pufos, crescut. Rasturnam aluatul crescut pe planseta de lucru usor infainata. Separat amestecam cele doua linguri de faina cu o lingura unt moale/margarina/untura. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si ungem deasupra amestecul de faina cu untura, rulam si taiem sulul in doua bucati egale din care vom intinde doua foi. Punem prima foaie in tava, presaram o lingura de gris care are rolul de a absorbi excesul de lichid din umplutura, punem varza calita, acoperim cu a doua foaie. Intepam placinta din loc in loc cu o furculita, ungem cu galbenus de ou si introducem tava in cuptor pentru 45 minute.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult