Placinta cu varza acra

de lia maria in Pizza, 2 Apr 2010 | 7145 vizualizari

 

Placinta, se poate consuma, atat calda cat si rece. In perioada de post,le servim simple sau cu pasta de tomate deasupra.Cand nu suntem in post,le servim cu smantana si marar tocat deasupra..

 

INGREDIENTE

  • ½ kg faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 linguri
  • ulei
  • Sare
  • Apa
  • varza acra, calita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza acra:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul.

Aluatul il impartim in gramajoare pe care le umplem cu cate una lingura varza calita. Cu ajutorul sucitorului, le intindem si le dam forma de placinta.

Intr-o cratita, punem putin ulei si prajim pe rand,placintele pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop de hartie.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu varza acra-0
Placinta cu varza acra-1
Placinta cu varza acra-2
Placinta cu varza acra-3
Placinta cu varza acra-4
Placinta cu varza acra-5
Placinta cu varza acra-6
Placinta cu varza acra-7

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

13.02.2012, 21:19

wow lia , asta e dintre preferatele mele! eu am facut mai des din alea micute ca niste portofele si coapte la cuptor dar am sa incer si asa prtajite ca tare pofta mi-ai facut , mai ales cu varianta aia cu smanatana si marar...mmmm! si sectiunile sunt apetisante

lia maria 1

13.02.2012, 21:40

Roberta draga mea, ce ma bucur ca te "aud" nu ai mai dat de multisor pe-aici ce-ti fac printesele scumpe? sper ca sant bine Ma bucur ca ti-au facut cu ochiul aceste placinte,sant bune, bune sa-mi scrii daca ti-au placut eu sper ca da

Rux 1

13.02.2012, 21:42

Ce frumoasa!!! Si-mi place tare muuult!Servesc si eu o portioara? Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04