Placinta de casa cu dovleac

de Aletta in Prajituri, 10 Oct 2015 | 16319 vizualizari

 

Aceasta placinta imi face cu ochiul de 3 zile pe peretele Bucataras, si cum dovleacul e preferatul meu nu am stat mult pe ganduri si m-am apucat.
Multumesc Panacris, e cea mai buna placinta pe care am gustat-o,nu credeam ca foile sunt chiar asa de fragede.
Am numit-o de casa pentru ca doar facuta in casa poate iesi atat de buna. :P

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

  • 1 kg de dovleac ( eu am pus cu 200 de grame mai mult ca sa fie :))
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilinat

Ingrediente foi:

  • 1 ou
  • 9 linguri de lapte( eu am folosit lapte normal)
  • 9 linguri zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita de otet
  • 500 g faina
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de casa cu dovleac:

Am notat reteta in caietul meu de prajituri, mi-am pus sortul de bucatarie si m-am apucat de curatat dovleac. ( am curatat vreo 3 kg ca sa fie in congelator si pentru alta data)

Foile se prepara astfel:

Oul l-am mixat cu zaharul pana si-a dublat volumul, am pus laptele treptat si uleiul.

Faina am cernut-o, am pus praful de copt si am stins cu otetul.

Se toarna compozitia de mai sus peste faina si se face un aluat care se da la frigider pentru 15 minute.

Intre timp am pus dovleacul la calit, cu cele 2 feluri de zahar si am lasat pana s-a scurs zeama. ( la mine i-a luat cam 30 de minute la foc mic)

Se scoate aluatul din frigider si se intind 2 foi .

O foaie se intinde in tava tapetata cu hartie pergament si se toarna dovleacul.

Se pune cealalta foaie si se inteapa din loc in loc.

Se baga in cuptorul preincalzit si se tine cam 45 de minute.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar praf.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate adauga coaja de lamaie in dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de casa cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Aletta 1

12.10.2015, 22:49

Multumesc Bucataras pentru reteta Garantat Bucataras.ro

Panacris 1

15.10.2015, 18:26

Aletta cu mare drag Cea mai simplă și fragedă plăcintă P.S. Ințial am crezut că mi-ai ”cosmetizat” pozele ))

Aletta 1

16.10.2015, 10:51

Nuuuu,Doamne fereste

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu dovleac