Placinta de dovleac

de Mirela_Tilvescu in Prajituri, 1 Noi 2012 | 3423 vizualizari

 

Obisnuiesc sa fac foarte des placinte dar mai mult de mere.De data asta am incercat una dovleac si a iesit grozav.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj proaspat
  • 1,5 kg dovleac ras
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • putin ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

Pt. umplutura am ras dovleacul pe care l-am calit in putin ulei( dupa ochi).Se lasa pana scade putin  si la sfarsit am adaugat zaharul, scortisoara si cand se mai raceste zaharul vanilinat.

Apoi se intinde foietajul in tava, se adauga umplutura si se pune alta foaie deasupra.Se da la cuptor pana se rumeneste.Se decoreaza cu zahar.

La umplutura am procedat la fel ca Ela.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta de dovleac 185901
retete culinare - Placinta de dovleac 185902
retete culinare - Placinta de dovleac 185903
retete culinare - Placinta de dovleac 185904

COMENTARII (12)

diaconta 1

01.11.2012, 22:22

o sa fac si eu maine prima oara cu dovleac,sunt curioasa ca tare bine arata si prajitura ta

adry88 1

02.11.2012, 08:59

yammy! foarte bine arata

MIUTA 1

02.11.2012, 14:19

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D