Placinta de dovleac copt

de FlaviaD in Prajituri, 27 Sep 2013 | 12450 vizualizari

 

Daca tot a venit toamna cu de toate si ne-a adus si dovleac pe tarabe, eu nu m-am putut abtine si am si cumparat dovleac si m-am pus pe pregatit placinta. Daca este ceva care sa-mi placa la anotimpul rece, ei bine acel lucru este placinta de dovleac.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 4 linguri de zahar brut
  • 3 linguri de faina neagra
  • 2 linguri de ulei de susan
  • esenta de vanilie
  • scortisora macinata mare
  • scortisoara macinata fin
  • piure de dovleac copt
  • zahar pudra
  • praf de copt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac copt:

Mai intai va trebui sa ne pragatim dovleacul copt. O sa dureze ceva pana coacem dovleacul, asa ca va trebui pregatit dinainte.

Am pregatit placinta de dovleac din foi facute din albus de ou. Am pregatit cele doua foi separat astfel ca una am facut-o cu scortisoara macinata mare, iar pe cealalta am facut-o cu vanilie. Astfel ca am obtinut o placinta pufoasa si tare aromata in doua culori.

 Pentru prima foaie am separat albusurile a 3 oua si le-am batut bine cu mixerul pana ce am obtinut spuma tare ca pentru bezea. Apoi am adaugat zaharul brut si am continuat sa bat totul la mixer pana s-a topit zaharul. Am adaugat faina neagra, praful de copt, uleiul de susan si scortisoara macinata mare. Cand s-a omogenizat, am turnat compozitia intr-o tava intinsa pe care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetat-o cu hartie pentru copt. Am dat la cuptor pentru aproximativ 10 minute la foc mic cu cuptorul preincalzit.

Pentru a doua foaie am procedat intocmai ca pentru prima cu diferenta ca aici nu am mai adaugat in compozitie scortisoara, ci am adaugat doar esenta de vanilie. 

Cand dovleacul copt s-a racit, cu o lingura am scos tot miezul si l-am asezat in blender pentru a-l omogeniza. Nu am mai adaugat nimic la piureul de dovleac – farmecul acestei prajituri consta in faptul ca trebuie sa obtinem gustul dovleacului copt.

 La suprafata am imprastiat un praf de zahar pudra si unul de scortisoara macinata fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac(de post)