Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 21 Sep 2014 | 2761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 2 cani cu faina cernuta
  • o cana cu apa calduta
  • 2 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu ulei
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • un dovleac placintar (aproximativ 2 kg)
  • 5-6 linguri cu zahar
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • scortisoara dupa gust
  • Suplimentar:
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara:

Pasam drojdia cu cele 2 linguri cu zahar pana ce se lichefiaza. O pastram apoi intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.

Faina cernuta, o amestecam cu drojdia dospita, cu praful de sare si cu apa calduta, omogenizand totul. Framantam aluatul, adaugand si uleiul, putin cate putin. Il pastram in vasul acoperit un cu un prosopel curat de bucatarie, pana isi dubleaza volumul.

Dovleacul il spalam bine, il curatam de coaja si il taiem in bucati mici. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului de bucatarie.

In dovleacul maruntit incorporam ghimbirul ras (sau il maruntim o data cu dovleacul).

Din aluatul dospit, intindem trei foi.

Umplem fiecare foaie cu dovleac ras, presaram scortisoara si zaharul, dupa care le rulam si le asezam intr-o tava unsa cu putin unt.

Fiecare placinta rulata o ungem cu ou batut.

Le coacem la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Dupa racire se presara zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de ghimbir se poate folosi putin piper negru macinat, insa aroma nu va fi aceeasi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342664
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342665
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342666
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342667
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342668
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342669
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342670
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342671
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342672
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342673
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342674
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342675
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342676
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342677
retete culinare - Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara 342678

COMENTARII (13)

Dya Daniela Andrei 1

21.09.2014, 14:33

Cu drag!

Rux 1

04.10.2014, 22:05

Incredibila!! UN deliciu de toamna!

Dya Daniela Andrei 1

05.10.2014, 12:46

Pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D