Placinta de iaurt

de Ina in Prajituri, 17 Apr 2010 | 14700 vizualizari

 

Este excelenta rece, cand devine insiropata, dar niciodata nu ma pot abtine sa nu pap si calda :D

 

INGREDIENTE

  • 1kg. iaurt  gras ( mai cremos, nu subtire )
  • 10 oua
  • 300gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 150-200g stafide
  • jumatate cubulet de drojdie (sau un plic de drojdie praf)
  • 2-3  linguri ulei
  • faina,( cat cuprinde coca )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de iaurt:

COMPOZITIA DE UMPLUTURA 

8 oua se bat cu 300 g. zahar se adauga iaurtul ( din care oprim 2 linguri) , stafidele si zaharul vanilinat.

COCA   

     Intr-o cana de 250 ml. se pun :  drojdia cu o lingurita de zahar si putina sare, se freaca si se pune apa calduta (nu plina, ci sa ramana goala cam de un deget).  In vasul in care se framanta se toarna compozitia cu drojdie, se pun 2-3 linguri de ulei, 3 lingurite cu zahar  si faina cat cuprinde si se framanta. Nu se lasa la crescut.  Coca  obtinuta  se imparte in 4 bucati, obtinandu-se 4 foi.

     Se unge tava  cu unt sau margarina. Se intinde o foaie ( la prima foaie marginile sa iasa din tava, pentru a impiedica iaurtul sa se lipesca de tava ) peste care turnam din compozitie, apoi iar foaie, iar compozitie…..si ultima foaie.acum putem impaturi si marginile primei foi.peste ultima foaie nu se pune compozitie.  Se pun cubulete mici de unt.

      Din iaurt mai pastram 2 linguri si-l amestecam cu 2 oua. Punem tava la cuptor, iar cand s-a rumenit  putin,  turnam cele 2 oua pe toata suprafata.Dupa ce o scoatem de la cuptor  punem zahar pudra si lasam sa se raceasca.

            Este excelenta rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Alexandra Elena 1

27.09.2013, 21:23

imi lasa gura apa

babi5 1

27.09.2013, 21:50

CVred ca este o minunatie facem trecem la favorite

Teo 1

28.09.2013, 21:30

sunt convinsa da gustul placut! pai din 10 oua...trebuie sa iasa ceva bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi