Placinta de iaurt

de Ina in Prajituri, 17 Apr 2010 | 11443 vizualizari

 

Este excelenta rece, cand devine insiropata, dar niciodata nu ma pot abtine sa nu pap si calda :D

 

INGREDIENTE

  • 1kg. iaurt  gras ( mai cremos, nu subtire )
  • 10 oua
  • 300gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 150-200g stafide
  • jumatate cubulet de drojdie (sau un plic de drojdie praf)
  • 2-3  linguri ulei
  • faina,( cat cuprinde coca )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de iaurt:

COMPOZITIA DE UMPLUTURA 

8 oua se bat cu 300 g. zahar se adauga iaurtul ( din care oprim 2 linguri) , stafidele si zaharul vanilinat.

COCA   

     Intr-o cana de 250 ml. se pun :  drojdia cu o lingurita de zahar si putina sare, se freaca si se pune apa calduta (nu plina, ci sa ramana goala cam de un deget).  In vasul in care se framanta se toarna compozitia cu drojdie, se pun 2-3 linguri de ulei, 3 lingurite cu zahar  si faina cat cuprinde si se framanta. Nu se lasa la crescut.  Coca  obtinuta  se imparte in 4 bucati, obtinandu-se 4 foi.

     Se unge tava  cu unt sau margarina. Se intinde o foaie ( la prima foaie marginile sa iasa din tava, pentru a impiedica iaurtul sa se lipesca de tava ) peste care turnam din compozitie, apoi iar foaie, iar compozitie…..si ultima foaie.acum putem impaturi si marginile primei foi.peste ultima foaie nu se pune compozitie.  Se pun cubulete mici de unt.

      Din iaurt mai pastram 2 linguri si-l amestecam cu 2 oua. Punem tava la cuptor, iar cand s-a rumenit  putin,  turnam cele 2 oua pe toata suprafata.Dupa ce o scoatem de la cuptor  punem zahar pudra si lasam sa se raceasca.

            Este excelenta rece!

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta de iaurt-0
Placinta de iaurt-1
Placinta de iaurt-2
Placinta de iaurt-3

COMENTARII (18)

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

27.09.2013, 21:23

imi lasa gura apa

babi5

babi5 1

27.09.2013, 21:50

CVred ca este o minunatie facem trecem la favorite

Teo

Teo 1

28.09.2013, 21:30

sunt convinsa da gustul placut! pai din 10 oua...trebuie sa iasa ceva bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!