Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2014 | 861 vizualizari

 

Reteta de astazi este specifica zonei Liguria din Italia, unde poarta numele de “farinata di ceci”; este foarte gustoasa, usor digeribila dar si energetica, nautul in sine fiind foarte plin de proteine. Aceasta reteta se realizeaza din faina de naut, care se obtine macinand semintele uscate de naut.

Faina de naut este bogata in minerale, Ceci e Farina di Ceci
calciu, f calciu, fosfor, fier, proteine vegetale, fibre, vitamine din grupul B, C si E. Din bucataria mea este nelipsita aceasta faina deoarece o folosesc la mai multe preparate.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina de naut
  • 600 ml apa
  • 2 linguri de ulei olio extravirgin de masline
  • sare
  • 1 fir de rozmarin
  • 50 g stracchino sau o alta branza moale si cremoasa
  • pesto de busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc:

Am cernut faina, am adaugat lent apa amestecand incontinu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat un varf de cutit de sare si uleiul. Am lasat sa se odihneasca (intre 12 si 24 de ore) – eu am facut compozitia seara si am pregatit placinta a doua zi dupa masa.

Inainte de a pregati placinta am eliminat spuma ce s-a format la suprafata. Am adaugat rozmarinul tocat marunt si am amestecat. Intr-o crepiera unsa cu putin ulei am pus cu polonicul compozitia mea formand o clatita grosolana. Am lasat-o sa se rumeneasca pe o parte apoi cu ajutorul unei palete din silicon si cu un capac de cratita am intors-o pe cealalta parte si ma copt-o. am adaugat cu 2 minute inainte de o lua de pe foc cateva lingurite ici colo de branza si de pesto de busuioc.

Se poate face si la cuptor si sete si in acel caz foarte buna (o sa va dau cat de curand reteta. Este foarte buna si daca adaugam in interior ceapa sau alte legume.

 

COMENTARII (4)

deyutzky

deyutzky 1

29.03.2014, 11:46

imi place

Teo

Teo 1

31.03.2014, 22:16

De luat in seama!

GretaRachita

GretaRachita 1

01.04.2014, 08:16

Teo - de incercat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!