Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2014 | 2842 vizualizari

 

Reteta de astazi este specifica zonei Liguria din Italia, unde poarta numele de “farinata di ceci”; este foarte gustoasa, usor digeribila dar si energetica, nautul in sine fiind foarte plin de proteine. Aceasta reteta se realizeaza din faina de naut, care se obtine macinand semintele uscate de naut.

Faina de naut este bogata in minerale, Ceci e Farina di Ceci
calciu, f calciu, fosfor, fier, proteine vegetale, fibre, vitamine din grupul B, C si E. Din bucataria mea este nelipsita aceasta faina deoarece o folosesc la mai multe preparate.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina de naut
  • 600 ml apa
  • 2 linguri de ulei olio extravirgin de masline
  • sare
  • 1 fir de rozmarin
  • 50 g stracchino sau o alta branza moale si cremoasa
  • pesto de busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc:

Am cernut faina, am adaugat lent apa amestecand incontinu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat un varf de cutit de sare si uleiul. Am lasat sa se odihneasca (intre 12 si 24 de ore) – eu am facut compozitia seara si am pregatit placinta a doua zi dupa masa.

Inainte de a pregati placinta am eliminat spuma ce s-a format la suprafata. Am adaugat rozmarinul tocat marunt si am amestecat. Intr-o crepiera unsa cu putin ulei am pus cu polonicul compozitia mea formand o clatita grosolana. Am lasat-o sa se rumeneasca pe o parte apoi cu ajutorul unei palete din silicon si cu un capac de cratita am intors-o pe cealalta parte si ma copt-o. am adaugat cu 2 minute inainte de o lua de pe foc cateva lingurite ici colo de branza si de pesto de busuioc.

Se poate face si la cuptor si sete si in acel caz foarte buna (o sa va dau cat de curand reteta. Este foarte buna si daca adaugam in interior ceapa sau alte legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

deyutzky 1

29.03.2014, 11:46

imi place

Teo 1

31.03.2014, 22:16

De luat in seama!

GretaRachita 1

01.04.2014, 08:16

Teo - de incercat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Broccoli cu orez