Placinta de peste ruseasca

de Rux in Somon, 24 Mai 2012 | 9396 vizualizari

 

Somon si ton in sos delicios de nucsoara si patrunjel, invaluite intr-un aluat grozav de gustos...poftiti la cina!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ton in ulei de masline
  • 250 gr somon afumat
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de patrunjel proaspat
  • piper negru macinat
  • 2 oua fierte tari curatate si tocate
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 varf de lingurita de nucsoara macinata
  • 2 linguri rase de patrunjel tocat
  • 1 ou batut
  • Aluat:
  • 375 gr faina( si inca o manuta)
  • 240 gr unt
  • 2 lingurite de sare
  • piper
  • un praf de chimen macinat
  • 5 linguri iaurt
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de palmier( sau de masline)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de peste ruseasca:

Am apelat din nou la aluatul meu de tarta care mi se pare senzational si nimic nu ma face deocamdata sa il schimb, seamana perfect cu aluatul frantuzesc. ( daca doriti puteti folosi aluat frantuzesc cumparat).

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam in mai putin de 5 minute o coca pe care o vom mai invalui intr-o manuta de faina pana nu se va mai lipi de maini. Il invelim intr-o folie alimentara si il punem la rece o ora sau pana cand vom termina de preparat compozitia.

Intr-o craticioara punem laptele, apa,  foaia de dafin, patrunjelul putin piper si adaugam somonul  bucati. Lasam sa dea un clocot dupa care stingem focul si tragem vasul de pe foc, uitand de el zece minute. Se scurge si apoi se pastreaza lichidul.

Intr-un castronel amestecam tonul ( bine scurs)si ouale tocate. Topim intr-o tigaie untul, adaugam faina si o prajim un minut, avand grija sa amestecam tot timpul. Adaugam treptat lichidul oprit si amestecam bine pana se ingroasa. Adaugam sucul de lamaie, nucsoara, patrunjelul si le fierbem un minut.

Amestecam cu grija sosul cu somonul , tonul si ouale. Lasam o ora sa se raceasca perfect.( nu cumva sa puneti compozitia calda peste aluat caci se va topi, avand unt).

Scoatem de la rece aluatul si pe o foaie pergament il intindem in forma de patrat cu latura de 30 cm. Punem in mijloc umplutura de peste si ou, umezim marginile aluatului cu putina apa, apoi ridicam doua colturi opuse punandu-le peste amestec, suprapunandu-se putin in mijloc. Repetam si pentru partea opusa suprapunand colturile peste primele. Apasam imbinarile cu o furculita si apoi ungem cu oul batut. Mutam placinta pe tava de cuptor ( cu tot cu pergament)

Coacem placinta in centrul cuptorului pentru 30-40 de minute functie de cuptor la 220 de grade.

O putem servi rece sau fierbinte dupa dorinta si ornam cu un fir de patrunjel. E minunat de buna...mai ales pentru iubitorii gustului de peste afumat.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui tonul cu creveti

RETETA IN IMAGINI

Placinta de peste ruseasca-0
Placinta de peste ruseasca-1
Placinta de peste ruseasca-2
Placinta de peste ruseasca-3
Placinta de peste ruseasca-4
Placinta de peste ruseasca-5
Placinta de peste ruseasca-6
Placinta de peste ruseasca-7
Placinta de peste ruseasca-8
Placinta de peste ruseasca-9
Placinta de peste ruseasca-10

COMENTARII (54)

Rux

Rux 1

26.08.2013, 17:35

Multumesc mult Xana, ma bucur ca iti place

babi5

babi5 1

26.08.2013, 20:12

Rux

Rux 1

26.08.2013, 21:06

Multumesc Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!