Plăcintă din urdă cu brânză de burduf

de gratziela in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2011 | 6896 vizualizari

 

Nu te-a încântat niciodată mirosul proaspăt de urdă încât nu mai aştepţi să ajungi acasă ca să ciupeşti puţin din ea pe ascuns, că aşa este mult mai bun?!
Ei bine, când vine primăvara, precum ghioceii care-si fac primii apariţia printre ultimele pâlcuri de zăpadă ce nu se mai topeşte, aşa se întâmplă şi cu urda care se înghesuie printre vestitorii primăverii şi care-şi dă mâna bucuroasă cu ceapa verde, ne anunţă că primăvara este pe drum.
Şi-atunci mă gândesc că o plăcintă este bine întâmpinată pe masa de seară sau chiar la micul dejun şi dau deoparte fără prea multă părere de rău borcanul de zacuscă trudit din vară.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. urdă -         
  • 200 gr. brânză de burduf -         
  • 4 oua -         
  • 2 linguri cu vârf cu smântână -         
  • 2 linguri cu vârf de făină albă -         
  • 1 linguriţă chimion -         
  • 1 linguriţă seminţe de susan -         
  • 50 gr. caş proaspăt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă din urdă cu brânză de burduf:

Amestecă brânza de burduf cu urda fără să pui sare deoarece brânza de burduf este destul de sărată. După ce ai amestecat bine, adaugă ouăle întregi, smântâna şi făina. Plimbă  bine spatula de lemn, să fii sigur că tot ce ai pus în castron s-au îmbrăţişat până la contopire şi compoziţia a căpătat culoarea aurie.

Atunci să ştii că poţi aprinde cuptorul pentru a fi cald când pui la copt plăcinta. Unge o tavă rotundă cu puţin ulei şi tapetează cu griş. Tava pe care am folosit-o avea 23cm diametru. Răstoarnă compoziţia în tavă şi nivelează cu o spatulă din lemn.

Cu gândul la florile ce în curând îmi vor invada grădină şi-mi vor fi mângâiat nările avide de căldură, am imprimat o mică floare din caşul proaspăt pe care l-am scurs bine de zer. Şi, precum fluturii neastâmpăraţi, am presărat seminţe de chimion şi susan ca să-mi ascundă, doar pe moment, ce surpriză plăcută voi fi întâmpinat când, cu poftă, voi muşca din felia de plăcintă!

Pregăteşte cuptorul pentru 170ºC (mediu pe gaze) şi lasă plăcinta să se coacă împrăştiindu-şi miresmele prin bucătărie. Şi când se împlini timpul de coacere, scoate plăcinta din cuptor. Chiar dacă mirosurile coacerii ţi-au invadat bucătăria, aşteaptă puţin să se răcorească şi bucură-te  de imaginea unei plăcinte minunate!

Iar când vei fi gustat din ea, să ştii ca este cam greu să te opreşti doar la o singură felie.

Şi dacă nu te-am convins, să ştii că este o plăcintă uşor de digerat care face casă bună cu stomacul si fierea, şi nu se supără nici pe ficat. Deci poţi să mai tai o felie de plăcintă şi să te bucuri de savoarea ei.

Dacă eşti înconjurat de prieteni şi familie, să ştii că le vei face o surpriză plăcută, iar dacă vrei să dăruieşti o floare, poţi şi pe aceasta s-o aşezi pe masă ca să completezi un buchet cu toată dragostea ce poţi s-o dăruieşti, căci nu poate fi ceva mai înălţător să iubeşti şi să dai mai departe ceea ce minunatul nostru pământ ne dăruieşte zi de zi.

O zi bună alături de multe altele la fel de minunate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă din urdă cu brânză de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

lilik 1

26.05.2011, 01:57

cat de buna

DIANA B 1

07.06.2011, 08:17

Este cu-adevarat bunaaaaaaaa , eu am testat-o si-am si bisat-o .

babi5 1

12.12.2014, 20:12

T

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci