Plăcintă din urdă cu brânză de burduf

de gratziela in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2011 | 3557 vizualizari

 

Nu te-a încântat niciodată mirosul proaspăt de urdă încât nu mai aştepţi să ajungi acasă ca să ciupeşti puţin din ea pe ascuns, că aşa este mult mai bun?!
Ei bine, când vine primăvara, precum ghioceii care-si fac primii apariţia printre ultimele pâlcuri de zăpadă ce nu se mai topeşte, aşa se întâmplă şi cu urda care se înghesuie printre vestitorii primăverii şi care-şi dă mâna bucuroasă cu ceapa verde, ne anunţă că primăvara este pe drum.
Şi-atunci mă gândesc că o plăcintă este bine întâmpinată pe masa de seară sau chiar la micul dejun şi dau deoparte fără prea multă părere de rău borcanul de zacuscă trudit din vară.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. urdă -         
  • 200 gr. brânză de burduf -         
  • 4 oua -         
  • 2 linguri cu vârf cu smântână -         
  • 2 linguri cu vârf de făină albă -         
  • 1 linguriţă chimion -         
  • 1 linguriţă seminţe de susan -         
  • 50 gr. caş proaspăt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă din urdă cu brânză de burduf:

Amestecă brânza de burduf cu urda fără să pui sare deoarece brânza de burduf este destul de sărată. După ce ai amestecat bine, adaugă ouăle întregi, smântâna şi făina. Plimbă  bine spatula de lemn, să fii sigur că tot ce ai pus în castron s-au îmbrăţişat până la contopire şi compoziţia a căpătat culoarea aurie.

Atunci să ştii că poţi aprinde cuptorul pentru a fi cald când pui la copt plăcinta. Unge o tavă rotundă cu puţin ulei şi tapetează cu griş. Tava pe care am folosit-o avea 23cm diametru. Răstoarnă compoziţia în tavă şi nivelează cu o spatulă din lemn.

Cu gândul la florile ce în curând îmi vor invada grădină şi-mi vor fi mângâiat nările avide de căldură, am imprimat o mică floare din caşul proaspăt pe care l-am scurs bine de zer. Şi, precum fluturii neastâmpăraţi, am presărat seminţe de chimion şi susan ca să-mi ascundă, doar pe moment, ce surpriză plăcută voi fi întâmpinat când, cu poftă, voi muşca din felia de plăcintă!

Pregăteşte cuptorul pentru 170ºC (mediu pe gaze) şi lasă plăcinta să se coacă împrăştiindu-şi miresmele prin bucătărie. Şi când se împlini timpul de coacere, scoate plăcinta din cuptor. Chiar dacă mirosurile coacerii ţi-au invadat bucătăria, aşteaptă puţin să se răcorească şi bucură-te  de imaginea unei plăcinte minunate!

Iar când vei fi gustat din ea, să ştii ca este cam greu să te opreşti doar la o singură felie.

Şi dacă nu te-am convins, să ştii că este o plăcintă uşor de digerat care face casă bună cu stomacul si fierea, şi nu se supără nici pe ficat. Deci poţi să mai tai o felie de plăcintă şi să te bucuri de savoarea ei.

Dacă eşti înconjurat de prieteni şi familie, să ştii că le vei face o surpriză plăcută, iar dacă vrei să dăruieşti o floare, poţi şi pe aceasta s-o aşezi pe masă ca să completezi un buchet cu toată dragostea ce poţi s-o dăruieşti, căci nu poate fi ceva mai înălţător să iubeşti şi să dai mai departe ceea ce minunatul nostru pământ ne dăruieşte zi de zi.

O zi bună alături de multe altele la fel de minunate!

 

RETETA IN IMAGINI

Plăcintă din urdă cu brânză de burduf-0
Plăcintă din urdă cu brânză de burduf-1
Plăcintă din urdă cu brânză de burduf-2
Plăcintă din urdă cu brânză de burduf-3
Plăcintă din urdă cu brânză de burduf-4
Plăcintă din urdă cu brânză de burduf-5
Plăcintă din urdă cu brânză de burduf-6

COMENTARII (17)

lilik

lilik 1

26.05.2011, 01:57

cat de buna

DIANA B

DIANA B 1

07.06.2011, 08:17

Este cu-adevarat bunaaaaaaaa , eu am testat-o si-am si bisat-o .

babi5

babi5 1

12.12.2014, 20:12

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!