Placinta dobrogeana

de anca_bc in Dulciuri, 17 Mar 2013 | 4705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • coaja de la o lamaie si o portocala
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 ml smantana dulce
  • stafide
  • esenta rom
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru pudrat
  • 800 - 1000 gr branza de vaci dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Se amesteca branza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga 3 oua , coaja rasa de la fructe , stafidele si mirodeniile. 

Se separa cate  3 foi ( cea de deasupra se unge cu ulei) , si se pun 4-5 linguri de branza,  se ruleaza si se aseaza in tava.

Se procedeaza astfel cu toate foile pana la epuizarea lor.  .

Batem 2 oua si le amestecam cu smantana., punem continutul peste placinta si  dam la cuptor pana se rumeneste .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sim0na 1

19.03.2013, 11:21

delicioasa!!!
Bine ai venit!

anca_bc 1

20.03.2013, 19:27

multumesc

anca_bc 1

20.03.2013, 19:28

nu am incercat-o pe cea sarata... dar cred ca e delicioasa....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza