Placinta dobrogeana

de Patricia Iordache in Dulciuri, 6 Apr 2013 | 6377 vizualizari

 

Este o placinta cu care rasfat musafirii sau familia, de cate ori am ocazia. Este extraordinara calda, dar si rece, servita alaturi de un pahar cu lapte batut.

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet foi de placinta (14 foi)
  • - 500 gr branza telemea (nu foarte sarata)
  • - 5 oua
  • - 200 gr unt (pentru unsa foile de placinta)
  • - 500 gr smantana
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Dai branza pe razatoare, pui peste ea 300 gr din cantitatea de smantana si amesteci totul foarte bine.

Desfaci pachetul de foi de placinta dupa ce l-ai tinut la temperatura camerei si faci 4 rulouri din 3 foi, un rulou din 2 foi.

Iei prima foaie de placinta, o ungi cu unt topit, pui pestea ea a doua foaie de placinta, ungi iar cu unt si la fel procedezi si cu cea de-a treia foaie, peste care pui o parte din umplutura si rulezi pe latura lunga, nu foarte strans.

Asezi acest prim rulou in tava de cuptor, unsa cu unt. Procedezi la fel si cu restul de 4 rulouri si le asezi pe toate, unul langa celalalt in tava.

Cele 5 oua impreuna cu cele 200 gr de smantana ramase, le amesteci si obtii o crema pe care o torni peste rulourile intepate cu ajutorul unei furculite.

Lasi aproximativ 15 minute, sa se imbibe cu lichid, apoi bagi tava la cuptorul incins la 180 grade, pana se rumeneste, timp de 30-35 minute.

Se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza in tava si se serveste.  

Mie mi-au iesit 26 bucati.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta dobrogeana 216983
retete culinare - Placinta dobrogeana 216984
retete culinare - Placinta dobrogeana 216985

COMENTARII (30)

Patricia Iordache 1

26.04.2013, 08:03

Bucataras Monica 1

26.04.2013, 08:46

imi place , arata foarte bine si gustul cred ca este pe masura

Xandrinne 1

09.12.2015, 07:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S