Placinta dobrogeana

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2013 | 8976 vizualizari

 

Cand imi este pofta de ceva sarat cel mai bine fac o placinta cu branza, mai ales daca am la indemana foile si branza atunci fac cea mai delicioasa placinta cunoscuta la noi “Placinta dobrogeana”. Este un aperitiv satios si delicios si este binevenit la orice masa! De obicei se face cu branza telemea sau chiar combinata cu branza de vaci (daca nu o vreti prea sarata) si se coace intr-o tava rotunda, eu nu am avut tava rotunda dar se poate coace in orice alta tava!
Arata mai bine poza daca o faceam cand placinta era calda, dar am fost ocupata cu 'mancatul" :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava mare de aragaz 50 cm/ 40 cm
  • 1 pachet foi de placita Phyllo pastry (foi subtiri) 450 gr
  • 500 gr telemea sau 250 gr telemea si 250 gr branza de vaci nesarata
  • 500 ml smantana
  • 6 oua
  • 150 ml ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

In primul rand dezgetam foile de placinta la temperatura camerei sau le lasam peste noapte in frigider.

Radem branza telemea si o amestecam cu 3 oua batute si cu jumatate din cantitatea de smanatana.

Punem uleiul intr-o cana si ne pregatim o pensula de silicon sa ungem foile.

Rulourile se fac din doua foi pe care le vom unge cu ulei apoi punem umplutura intr-o margine si rulam.  Doar prima foaie o ungem cu ulei, pe ce-a de-a doua vom pune umplutura.

Tava in care coacem o ungem si pe ea cu ulei si asezam rulourile unul langa altul. Mie mi-au incaput 6 rulouri.

Intr-un castronel batem celelalte 3 oua si le amestecam cu smantana ramasa. Compozitia rezultata o turnam peste rulouri si o intindem bine.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si coacem placinta pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Este foarte buna cand este calda, se serveste langa un pahar cu lapte batut sau chiar cu un pahar de vin rosu!

Este delicioasa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita