Placinta Dobrogeana

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 12273 vizualizari

 

Se topeste in gura !

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta de 400 gr.
  • 500 g de branza telemea nu prea sarata (puteti combina telemea cu branzica de casa)
  • 500 g smantana
  • 5 oua
  • unt topit pentru uns foile sau ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Dobrogeana:

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta ai in pachet eu am suprapus cate doua foi .

Se ruleaza, cam ca o Havana si se stringe usor, ca o armonica.

Placintele se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se ung cu unt topit placintele

E vremea sa impungi pe alocuri placinta cu o furculita ca sa respire, altfel in cuptor se umfla-n pene de mandrie.

Prepari potopul pentru placinta, asta se face din 5 oua si cele 200 g de smantana ramasa.

Toate aruncare intr-un castron se zapacesc cu mixerul sau cu un tel, apoi cu asta si se inunda tava.

O lasi 15 - 20 de minute, ca atat mai sta la odihna.
Se introduce "inundatia" in cuptorul incins la 180 de grade Celsius si se coace, pana se bronzeaza, tebiue sa devina usor aurie ~ 50 de minute.

Pofta buna ! succesul e garantat la orce masa, fie ea festiva sau simpla nu conteaza :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

cara 1

27.05.2010, 17:18

Draga mea Anastasia, vreau sa cred ca modul placut in care te-au impresionat cuvintele din prezentarea retetei ti-au ajuns la inima atat de tare incat ti-au intrat in vocabular. Consider lamurita cu varf si indesat situatia care a ocupat deja prea multe randuri si sper sa vina momentul in care o sa ne amuzam despre asta.
Spor la treaba!

Anastasia 1

27.05.2010, 19:04

Multumesc pentru randurile scrise si pentru ca mai inteles, nu vreau sa-ti fiu dusman si nici sa-mi tratezi cu neplacere prezenta, in viitor voi fi mai atenta sa nu supar si mult spor si inspiratie si tie sa stii ca aceasta situatie nu ma va face nici intr-un fel sa renunt sa-ti citesc retetele minunate cu admiratie

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval