Placinta dobrogeana cu branza dulce

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 5635 vizualizari

 

O reteta by Ruxy Rux! Multumesc frumos draga mea! Eu am inlocuit branza sarata cu branza dulce, dar si asa a iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 varf de lingurita de zahar
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua
  • Pentru sos:
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana cu branza dulce:

Aluatul:

Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul.

Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa).

Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini.

Umplutura:

Branzica se faramiteaza cu o furculita, apoi adaugam zaharul, ouale si coaja rasa de lamaie.

Dupa ce am terminat umplutura ne ocupam de aluat.

Impartim aluatul in 3 parti egale, apoi intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire, punem umplutura pe mijloc apoi o impaturim parte peste parte si o incretim usor.

Punem bucatile de placinta una langa alta, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei.

Dam tava la cuptorul incins pentru cca. 20 de minute, sau pana se rumeneste usor deasupra.

Dupa ce s-a rumenit putin, pregatim Sosul amestecand iaurtul cu zaharul si oul.

Turnam compozitia de iaurt deasupra poi intepam din loc in loc cu o furculita(eu am uitat sa o intep, dar nu a avut nimic).

Dam tava din nou la cuptor si mai lasa cca. 25-30 de minute pana prinde culoare.

Se serveste calda sau rece.

Sa aveti pofta! 

TIPS-URI

1

Aluatul nu se lasa la dospit!

2

Tava folosita de mine are dimensiunea de 30/23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Angelina_Elena 1

29.10.2012, 14:54

ai dreptate draga mea Simo, e foarte buna!

madi_marin 1

29.10.2012, 18:57

arata suuuper! iar pozele tale imi plac la nebunie!

Angelina_Elena 1

29.10.2012, 19:20

Madi, draga mea iti multumesc din suflet pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede braduti cu gem